Un nou paroh pentru comunitatea Cireșoaia


Ce simte poporul lui Dumnezeu când e schimbare de preot? Mă transpun în inima voastră și încerc să sensibilizez exprimând anumite adevăruri pe care, cred că le simțiți în inima dumneavoastră și le mărturisiți prin trăirea dumneavoastră. Preoții sunt slujitorii Domnului, ei astăzi sunt aici, mâine în altă parte, unde necesitățile parohiale ale unei comunități cer acest lucru. Preotul nu e făcut să stea într-un loc. El este un misionar. El este dispus, prin preoție, să renunțe la viața lui proprie pentru a fi în slujire în via Domnului.

Cu aceste cuvinte și-a deschis pr. Gheorghe Cojocaru, decan de Trotuș, propăvăduirea părintească cu prilejul investirii în parohia din Cireșoaia a noului paroh. Liturghia de luare în posesie canonică a parohiei a avut loc duminică, 4 septembrie 2022.

Prin decret episcopal, de la 1 septembrie 2022, în parohia „Ss. Ioachim și Ana” din Cireșoaia a fost numit ca paroh pr. Ștefan Ciubotaru. S-a născut la Comănești la data de 28 iulie 1981 și a fost hirotonit ca preot la Iași la data de 24 iunie 2007. Înainte de a veni în Cireșoaia, pr. Ștefan Ciubotaru a slujit la parohia Sf. Anton de Padova din Huși, județul Vaslui.

Sfânta Liturghie a debutat cu ritualul de investire a noului paroh și a continuat cu angajamentul solemn al acestuia precum și cu semnarea documentelor episcopale. La eveniment a fost prezent și primarul localității Slănic Moldova, Gheorghe Baciu, care i-a urat un călduros bun venit părintelui Ștefan și l-a asigurat de susținerea personală precum și a colegilor din Primărie pentru ca activitatea pastorală de la Cireșoaia să fie cât mai rodnică.

În cuvântul său, edilul a susținut că fundația bisericii din Cireșoaia este una sănătoasă, la ea contribuind, în anii 90,  și actualul episcop al diecezei de Iași, PS Iosif Păuleț. Gheorghe Baciu și-a exprimat încrederea ca pe această fundație „să construim împreună acea biserică vie pe care toată lumea și-o dorește”.

Părintele nou investit, Ștefan Ciubotaru, a mulțumit la rândul său pentru această călduroasă primire și ne-a asigurat că orice creștin, orice suflet cu bună credință din această parohie își va găsi un sprijin și ajutor din partea sfinției sale, iar speranța e ca această susținere să fie reciprocă.

La final, o reprezentantă a comunității, a rostit mesajul de bun venit:
Preacucernice Părinte Decan,
Preacucernice Părinte Ştefan,  nou paroh investit astăzi,

Noi suntem o comunitate plină de entuziasm şi sperăm să vă molipsim cu pofta noastră de viaţă şi să colaborăm cât mai rodnic.Ştim că parcursul dumneavoastră de până acum v-a pregătit pentru pastoraţia tinerilor şi a copiilor, sunteţi implicat prin Asociaţia Kolping în diverse acte de caritate, de aceea aşteptăm cu nerăbdare să ne învăţaţi cât mai multe lucruri frumoase şi utile pentru trăirea credinţei noastre, să ne ajutaţi ca să reuşim să lăsăm sămânţa sădită la botez , să înflorească frumos şi să dea roade.
În semn de bun venit primiţi aplauzele noastre.

Bine ați venit în comunitatea noastră, părinte Ștefan!