Sărbătoarea hramului Parohiei noastre


Duminică, 30 iulie 2023, a avut loc Sfânta Liturghie a hramului în Parohia „Ss. Ioachim și Ana” din Cireșoaia, prezidată de pr. Viorel Ababei, alături de care au fost alți nouă preoți. Părintele predicator a fost pr. Liviu Focioros. Celebrarea a început la ora 12:30. La eveniment a fost prezent și primarul orașului Slănic Moldova, Gheorghe Baciu.

Cuvântul de mulțumire al pr. paroh Ștefan Ciubotaru:
„Îmi revine bucuria și misiunea ca acum la sfârșitul acestei sfinte liturghii a sărbătorii hramului, în numele întregii comunități, să exprim recunoștința și mulțumirea noastră. Îndrept, așadar, un cald și sincer mulțumesc către cei care au însoțit această sfântă liturghie cu cântarea lor, corul parohiei noastre, la orgă fiind Gabriel Suditu și dirijor sora Lucia Vârgă. Mulțumim ministranților, mulțumim surorilor și nu în ultimul rând mulțumim feciorilor de biserică. În numele dumneavoastră vreau să fiu recunoscător autorităților locale, Primăria și Consiliul Local Slănic Moldova, Poliția Slănic Moldova, Jandarmeriei și Serviciului Public de Salubritate. De asemenea aduc mulțumiri pentru sprijin Acțiunii Catolice și Asociației Prietenii Slănicului. Nu în ultimul rând și nu fără să fie un mulțumesc plin de emoție vreau să le fiu recunoscător tuturor binefăcătorilor, care, cu ajutorul lor material sau spiritual, ori de câte ori este cazul, pun umăr la umăr pentru reușita fiecărui eveniment. Le mulțumesc tuturor celor care au parcurs cale mai lungă sau mai scurtă pentru a fi la sărbătoarea noastră. Fiilor satului care poposesc pe aceste meleaguri din țări îndepărtate, le dorim să aibă o ședere cât mai odihnitoare și cât mai aducătoare de bucurie și de speranță.”

Sărbătoarea s-a încheiat spre seară cu tradiționala Horă a Satului, la care și-au adus aportul Fanfara Universul din Vadul lui Isac, care aparține de Centrul de Creație al Copiilor al Raionului Cahul, Republica Moldova, ansamblul local Cireșica și interpretul Leo Ignat. Un moment emoționant l-a constituit intonarea de către întreaga suflare a cântecului „La mulți ani” dedicat deopotrivă părintelui paroh Ștefan Ciubotaru care și-a serbat ziua de naștere pe 28 iulie și primarului localității, Gheorghe Baciu, care va împlini o frumoasă vârstă pe data de 3 august.

Să fie într-un ceas bun!

Ss. Ioachim și Ana, rugați-vă pentru noi!

LINK VIDEO LITURGHIA DE HRAM LIVE FACEBOOK