Administrarea Mirului în Cireșoaia


Duminică, 19 iunie 2022, PS Petru Sescu, episcop auxiliar, a administrat Mirul la 85 de candidaţi din Parohia Cireşoaia.

E duminică; dar nu o duminică oarecare. În comunitatea catolică din localitatea Cireşoaia, Slănic Moldova, are loc celebrarea Sfântului Mir.

Soarele arde cu putere, anunţând o zi frumoasă. Zeci de copii, 85 la număr, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, cu inimile cuprinse de emoţie, se îndreaptă către biserica din localitate alături de părinţi, de naşi şi de prieteni. În inima lor pură, cu privirile inocente, Duhul Sfânt invocat cu două săptămâni înainte la Rusalii îşi va face loc şi în acest fel vor primi un nou sacrament important în viaţa lor, sacramentul Sfântului Mir!

 

După o îndelungă pregătire, alături de părintele paroh Marian Dascălu, părintele vicar Marius Adam şi de alţi îndrumători care şi-au dedicat din timpul lor şi ne-au fost alături pentru formarea noastră ca tineri ai comunităţii, a sosit „ziua cea mare”! Toata lumea cuprinsă de emoţie, flori, lumânări aprinse, bătrâni şi tineri aşteaptă sosirea episcopului.

În sfârşit, „apare”!

Întâmpinat cu pâine, sare, căldură şi multa emoţie în suflete, Preasfinţitul Petru Sescu ne adresează salutul de bun găsit cu o privire caldă şi duioasă. După o predică pe care o vom purta în suflete de-a lungul vieţii, primim în cele din urmă „pecetea Darului Duhului Sfânt”.

Sub privirile atente ale naşilor, părinţilor, îndrumătorilor şi ale celorlalţi participanţi la sărbătoare, facem emoţionaţi încă un pas înainte în viaţa de credinţă, primind puterea Sfântului Duh pentru a mărturisi cu tărie credinţa creştinească şi a deveni creştini responsabili.

Aceasta este ceea ce am trăit duminică, o experienţă de neuitat pe care aş dori să o împărtăşesc tuturor. La fel vă doresc să simţiţi toţi, iar Duhul Sfânt să vă umple inimile de bucurie!

Adelina Solomon