FOTO: Regina Maria pe frontul de la Cireșoaia


In Primul Război Mondial, Regina Maria a vizitat frontul de la Cireșoaia de trei ori: în toamna anului 1917, în primăvara anului 1918 și în august 1918. Fotografiile sunt realizate în 1918.

Prima fotografie îi înfățișează pe ofițerii Regimentului „Vânători de Munte” alături de regina Maria, îmbrăcată în costum național. Alături de ea se află principele moștenitor Carol, principesa Maria și principele Nicolae.

 

A doua fotografie înfățișează parastasul pentru ofițerii căzuți în război, la care au participat ofițerii Regimentului „Vânători de Munte”, regina Maria, principele moștenitor Carol, principesa Maria și principele Nicolae.

 

A treia fotografie înfățișează grupul în drum spre frontul Cireșoaia. Călare pe cal se află regina Maria și principele Nicolae, alături de ei fiind principele moștenitor Carol, principesa Maria și ofițerii Regimentului „Vânători de Munte”.

 

Ultima fotografie înfățișează grupul la gara Târgu-Ocna, în drum spre Cireșoaia. În centrul fotografiei se află regina Maria alături de cei trei copii ai săi: principele Nicolae, principesa Maria și principele moștenitor Carol. Regina Maria și principesa poartă costumul popular românesc.