Ziua porților deschise la Centrul „Sf. Luigi Scrosoppi”


Copiii dau viață pământului

În ziua de astăzi, în lumea asta atât de haotică, în nebunia adulților cu mentalități bolnave și scopuri personale, a celor care în loc să mențină pacea o distrug fără a se gândi și la copii, la nevoile lor de a le crea o copilărie frumoasă și durabilă, pentru că, nimic nu produce o bucurie mai mare decât să privești un copil fericit, să îți imaginezi ce gândește despre această lume, totuși, mai există și oameni cărora le pasă. Copiii au nevoie de susținere morală pentru a-și construi vise. Copiii sunt foarte întreprinzători, cu o forță inepuizabilă de creație, dau sens vieții și fac să se rotească aștrii în jurul nostru. Ei sunt cei care dau viață pământului.

Uneori rămânem surprinși de modul de abordare, de comunicare și comportament atât de matur, față de adulți.

Duminică, 14 aprilie 2024, surorile de la Congregația Providenței din Cireșoaia, Slănic-Moldova, care conduc Centrul pentru servicii sociale ,,Sf. Luigi Scrosoppi” împreună cu o mână de voluntari inimoși și frumoși la suflet, au organizat o sărbătoare dedicată tuturor copiilor, nu doar celor care frecventează acest centru: ,,Ziua porților deschise”.

Prezența într-un număr foarte mare de copii și părinți, au depășit așteptările tuturor. Primirea invitaților a fost făcută de copilași, precum tradiției noaste românești, cu pâine și sare. În deschiderea manifestării au luat cuvântul, sora Mihaela Bălăucă și domnul primar al stațiunii balneoclimatice, Gheorghe Baciu.

De apreciat intervenția unui echipaj al poliției locale din Slănic-Moldova, care au susținut, pentru copii, o lecție de circulație stradală. În cadrul acestui centru, se desfășoară zilnic, de luni până vineri, diverse activități socio-educative, unde copiii își pot descoperi și dezvolta anumite talente în atelierele de creație precum; quiling, pictură, desen, lectură, lucru de mână, origami, bucătărie, muzică și multe altele.

Copiii care au pășit în această zi, pragul centrului, s-au bucurat de atmosfera foarte primitoare, au dansat, cântat și au participat cu entuziasm la toate atelierele în dotare. Una dintre surprizele întâlnirii a fost, degustarea gogoșilor doamnelor bucătărese, care s-au străduit să le facă pufoase și aromate, pentru că, știm cu toții că cei mici sunt cei care dau notele.
Cele patru ore de distracție și chiote de fericire, au zburat foarte repede.

Cred că, porțile Centrului pentru servicii sociale ,,Sf. Luigi Scrosoppi”, după această reușită, se vor deschide mai des. Merită să privim fericirea de pe chipurile copiilor, strălucirea ochilor și zâmbetul de pe buzele lor. Felicitări tuturor celor care au pus umărul la reușita acestui proiect!

Ionica Bandrabur