Cu mic, cu mare… la șezătoare!


Duminică, 19 februarie 2023, la caminul comunității a avut loc o șezătoare „de poveste” organizată de Acțiunea Catolică Cireșoaia, un bun prilej pentru iubitorii de tradiții și folclor, de orice vârstă, să petreacă momente unice prin reînvierea vechilor tradiții și obiceiuri.

Participanții la acest eveniment au avut posibilitatea de a învăța, de la invitații speciali și meșterii populari din zonă, despre arta de a țese, a coase sau de a toarce, despre prelucrarea pietrei și a lemnului, dar și despre secretele culinare ale bunătăților cu care se mândresc gospodinele noastre.
Totodată a fost și un plăcut prilej de a socializa și de a afla mai multe despre vechile obiceiuri locale.

### PROGRAM ###

+ 14.00: Deschiderea evenimentului;
+ 14.30: Moment artistic (Ansamblul Folcloric Cireșica);
+ 15.00: Prezentare despre meșteșugul cusutului;
+ 15.30: Moment artistic;
+ 16.00: Prezentare despre meșteșugul pietrei;
+ 16.30: Moment artistic;
+ 17.00: Prezentare despre meșteșugul lemnului;
+ 17.30: Moment artistic;
+18.00: Prezentare despre întâmplări de pe front;
+20.00: Încheierea evenimentului;

Ansamblul folcloric Cireșica

A fost ziua în care Ansamblul Folcloric Cireșica, coordonat de Claudia Tamaș, a participat pentru prima oară la un eveniment public.

Șezătoarea este o parte importantă a tradițiilor rurale pe care tinerii din ziua de astăzi nu au apucat să le cunoască, în timp ce bătrânii de la sat și le amintesc cu nostalgie. La şezătoare se lucra, se cânta, se spuneau poveşti, se practicau unele jocuri sociale, dar se și transmitea şi se prelua tradiţia populară.