Aur pentru Georgiana Miler la Campionatele Naționale de Judo pentru Seniori


Judoka Georgiana Miler, de la CSȘ Onești – CSM Deva (dublă legitimare), și-a trecut în palmares un nou succes remarcabil, după ce a încheiat învingătoare concursul la categoria +78 kg din cadrul Campionatelor Naționale de Seniori individual masculin și feminin la judo, de la Poiana Brașov.

Deși este încă la vârsta junioratului, eleva antrenorului Doru Bucătaru demonstrează că nu are adversar la categoria sa de greutate, succesul obținut vineri la Poiana Brașov nefiind altceva decât confirmarea valorii excepționale a sportivei originare din Cireșoaia – Slănic Moldova și “adoptată” de Onești.

În finala competiției, Georgiana Miler a învins-o pe arădeanca Beata Kabat, iar până în ultimul act a mai disputat alte trei meciuri, două dintre ele fiind câștigate la Ippon.

“Fiecare competiție este o încercare iar eu sunt fericită că pot trece peste fiecare încercare și chiar să câștig, a spus Georgiana Miler.

Sunt mulțumit și fericit de acest nou succes obținut de sportiva mea”, a precizat antrenorul Doru Bucătaru.

Georgiana este deja familiarizată cu cea mai înaltă treaptă a podiumurilor de premiere în competițiile de anvergură, primul titlu național la senioare fiind cucerit încă din 2019, când judoka de la CSȘ Onești – CSM Deva avea doar 16 ani. Acel succes a avut o valoare uriașă pentru întreg sportul băcăuan, fiind primul titlu național obținut de un sportiv din județul Bacău la seniori, după Revoluție.

Georgiana Miler este considerată una dintre cele mai valoroase judoka din țară, fiind văzută ca o veritabilă urmașă a Alinei Dumitru, multiplă campioană europeană, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008.

“Am susținut-o din prima zi când a călcat în clubul nostru și o voi susține și în continuare cu tot ce pot! Le mulțumesc Georgianei și lui Doru Bucătaru pentru tot ceea ce fac pentru CSȘ Onești   și le doresc ceea ce-și doresc și ei: o calificare la Olimpiada de la Paris, din 2024. Mulțumesc, de asemenea, CSM Deva, reprezentat de domnul director Mugurel Ciușcă”, a declarat directorul CSȘ Onești, prof. Florin Rădulescu.

sursa: unupetrotus.ro