Incendii de vegetație în Cireșoaia


Serviciul de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Slănic Moldova se confruntă în ultima perioadă cu mai multe incendii de vegetație izbucnite în diferite zone din împrejurimile localității Cireșoaia.

Marți, 17 martie 2020, au fost provocate patru incendii de vegetație, unul în apropierea străzii Pârâul Bradului, unul în zona Monumentului Eroilor, unul în apropierea străzii Măgura și unul la Curătură, în zona Drumului Petrolier. Prin intervenția promptă a echipei SVSU Slănic Moldova, toate focarele au fost stinse înainte de a produce pagube însemnate.

În seara zilei de 19 martie 2020, la serviciul de urgență 112, a fost semnalată apariția unui nou incendiu în zona Pârâului Bradului, fiind necesară intervenția pompierilor militari de la Detașamentul de Pompieri Onești.

Șase pompieri militari, 10 lucrători silvici și 4 pompieri din cadrul SVSU Slănic Moldova s-au luptat ore întregi cu flăcările care au cuprins plantația de pin de sub Carieră. A ars vegetație uscată și mărăciniș pe o suprafață de circa 5 hectare, în focare izolate.

Intervenția s-a încheiat dimineața, în jurul orei 06.30.

Adresăm rugămintea către toți cetățenii să fie foarte atenți, pentru a se evita pe viitor astfel de incidente.Se fac cercetări pentru a stabili cauza exactă a producerii incendiilor și pentru a identifica făptașii.