Sărbătoare in Cireșoaia: Hramul Bisericii 2011


Ploaia măruntă nu a fost un impediment pentru comunitatea din Cireșoaia de a participa alături de oaspeții din imprejurimi sau de departe, in număr mare la Liturghia Solemnă de la ora 12:30, duminică, 24 iulie 2011. Așa cum a precizat părintele prezidant la inceput, este deja o tradiție ca in fiecare an, la sfârșitul lunii iulie, intreaga comunitate să-și omagieze patroana bisericii, pe Sfânta Ana, mama Preasfintei Fecioare Maria. De asemenea, această Sfântă Liturghie a fost inchinată memoriei părintelui Alexandru Suceu OFMConv, fost paroh in Cireșoaia intre anii 1983 – 1987, trecut la Domnul cu o zi mai devreme.
Cântecul de inceput a dat tonul marii sărbători prin tonalitate dar mai ales prin versuri:
Frumoasa esti patroană preaiubită,
Cununi de stele te impodobesc,
Slăvită ești si-n toate fericită,
In strălucirea tronului ceresc.
Numeroși preoți au concelebrat Sfânta Liturghie. Căldura era sufocantă dar importanța evenimentului și starea spirituală specială ne-a menținut pe ”baricade”. O dată in plus predica a captat atenția intregii asistențe:
Se spune că poți cunoaște un membru al familiei doar privindu-i copilul, fratele, sora, părintele in ochi. Așa putem și noi să-i privim pe Sfinții Ioachim și Ana prin ochii Preasfintei Fecioare Maria și vom descoperi cu surprindere poate cea mai importantă trăsătură a acestora și anume simplitatea. Nu ar fi oare lumea mai bună dacă ar urma acest exemplu? Câtă simplitate găsim in aceste vremuri atat de tulburi? O altă caracteristică a familiei pe care o sărbătorim astăzi este Rugăciunea. Părintele predicator ne-a indemnat să luăm seama de acest lucru primordial in viața unui creștin: rugăciunea și comunicarea cu Dumnezeu. Să reînvățăm să ne respectăm și să-i spunem lui Dumnezeu problemele noastre. Să iubim, să tolerăm dar mai ales să știm să ne sacrificăm pentru aproapele nostru.
Momentul de liniște de după predică ne-a făcut să aprofundăm aceste gânduri.
A urmat rânduiala firească a Sfintei Liturghii cu aceeași incărcătură solemnă.
In final, părintele paroh Marian Dascălu și-a exprimat bucuria că biserica este plină și le-a mulțumit preoților, corului, oaspeților, celor prezenți, și tuturor acelora care au pus umărul ca această sărbătoare sa fie o reușită. Pe aceeași ploaie măruntă credincioșii s-au indreptat spre casele lor cu bucurie in inimi și conștiința că așa cum ii cinstim pe bunicii lui Isus la fel trebuie să ne cinstim și părinții părinților noștri.

Be the first to comment on "Sărbătoare in Cireșoaia: Hramul Bisericii 2011"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*