Mai multă implicare


Duminica, 20 februarie 2005, dupa liturghia de seara a avut loc la initiativa parintelui paroh Petru Besleaga, o intalnire cu feciorii de biserica, sefii de sectoare si persoanele laice care ocupa diferite functii in cadrul parohiei: surori, d-na profesoara de religie, dascal, clopotar s.a.

Cele aproximativ 35 de persoane prezente au stat ochi si urechi, atente fiind la problemele expuse de parintele paroh. In primul rand parintele a facut apel la o mobilizare urgenta din partea laicilor, din partea celor responsabili pentru a starpi elementele negative din comunitatea noastra: violenta in familie, alcoolismul, absenta de la Sf. Liturghie, etc. „Fiecare poate interveni in numele credintei, fiecare poate face ceva bun, sa indrepte pe cineva intr-o directie buna. Se pot face multe lucruri impreuna. Oamenii trebuie sensibilizati, trebuie indrumati spre biserica, spre credinta de catre cei care au influenta” a subliniat parintele.

S-a continuat pe ideea colaborarii stranse dintre cei responsabili si intreaga comunitate. Astfel, sefii de sectoare trebuie sa-si cunoasca foarte bine sectorul. Trebuie sa cunoasca familiile, problemele si necazurile lor. Seful de sector va vorbi mai mult cu oamenii, va oferi si va cere respect, se va implica mai mult, va fi un nod de legatura.

S-au dezbatut apoi alte subiecte cum ar fi emigrarea (distrugerea familiei – credinciosii pleaca departe parasind comunitatea din care fac parte), colecta de duminica (nu este pomana – este un sprijin material din partea credinciosilor), noile proiecte (printre care construirea unei capele in cimitir).

Aceasta sedinta s-a vrut a fi un nou inceput, colaborarea intre parintele paroh si enoriasi fiind mai mult decat necesara. La fel este si implicarea noastra in problemele celor de langa noi, pentru a fi exemple vii, pentru a fi buni crestini.

Be the first to comment on "Mai multă implicare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*