Întâlnirea diecezană a Acțiunii Catolice va avea loc în Cireșoaia pe 21 mai – Programul zilei


Papa Ioan Paul al II-lea, patronul Acțiunii Catolice din România, preciza: Acțiunea Catolică este o școală de formare permanentă, pentru că ea îmbrățișează toate vârstele și condițiile lor de viață; este o școală a educației de integrare umană, culturală și pastorală prin scopul său care este scopul apostolic general al Bisericii.
Această școală să se dezvolte și să ofere membrilor ei un proces de creștere în credință, un parcurs catehetic orientat spre evanghelizare, să fie izvor pentru formarea spirituală a membrilor și cultivarea spiritului misionar. Și acest deziderat este posibil doar cu aportul asistenților spirituali.
Papa Francisc, care în tinerețe a fost membru al Acțiunii Catolice, ne încurajează mereu: Vreau o Acțiune Catolică printre oameni, în parohie, în dieceză, în sat, în cartier, în familie, în birou și la locul de muncă… De multe ori s-a spus că Acțiunea Catolică este brațul lung al ierarhiei, o responsabilitate foarte mare. Conștienți de această misiune, ne dorim să fim o prezență vie și eficace în Biserică și împreună cu păstorii noștri să construim o Acțiune Catolică a comunității, o Acțiune Catolică în spiritul lui Cristos!
Anul acesta se împlinesc 25 de ani de existenţă a Acţiunii Catolice a Adulţilor ce va fi sărbătorit în Parohia Sf Ana Cireşoaia pe 21 Mai 2022. În prezenţa Preasfinţitului Episcop Păuleţ Iosif şi a preoţilor noştri, suntem chemaţi cu mic, cu mare să trăim bucuria împărtăşirii spiritului misionar de a fi promotorii păcii împreună cu musafirii noştrii: Membrii Acţiunii Catolice din Dieceza de Iaşi însoţiţi de asistenţii spirituali.
Suntem o familie, cu tine, o, Doamne,
Acțiunea Catolică e-n slujba ta mereu,
Co-responsabilă în misiunea Bisericii, împreună cu păstorii!