Caravana medicilor a trecut și prin Cireșoaia


Asociația Caravana cu Medici este o organizație neguvernamentală înființată în anul 2014 de cinci medici rezidenți, cu scopul de a oferi servicii medicale gratuite persoanelor din zonele rurale dezavantajate socio-economic. Până în acest momentul, echipa de medici a asociației a înființat 3 centre de lucru în București, Iași, și Cluj, iar activitatea asociației este asigurată prin  implicarea a peste 800 de medici și studenți voluntari activi.

Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, Caravana Medicilor, formată din 36 de voluntari, a sosit în Cireșoaia. 152 de copii au beneficiat de consultații gratuite.

M-a impresionat seriozitatea vountarilor, implicarea lor, ei au format o echipă, nici nu se cunoșteau între ei și au colaborat ca și cum se cunoșteau de ani de zile. Asta dovedește profesionalism și dedicare meseriei pentru care sunt meniți, scopul fiind foarte clar, să facă bine, o misiune nobilă și normală. Toți copiii consultați au fost luați în serios, un consult amănunțit și unde au fost probleme s-au făcut recomandări de specialitate.

Suntem onorați că am avut parte de prezența unor oameni deosebiți care își iau echipamentele necesare oriunde se duc, indiferent cât este de greu, doar să facă fapte bune. Au oferit copiilor toată atenția, timpul și priceperea lor, oameni dedicați, deschiși care au lăsat o altă percepție despre ce înseamnă să fii medic în România.

Oamenii din comunitatea noastră au pregătit cu mult entuziasm toate cele necesare unei bune organizări:  găzduire, masă, sponsori, etc. Nu m-am așteptat să fie atâta deschidere din partea lor, parcă a coborât Cerul și eram toți împăcați, fericiți, curați.

Și ce mai e impresionant? Că găsesc în satele prin care merg oameni care n-au mai fost la un control medical de peste 10 ani, pentru care verdictul „Sunteți sănătos” înseamnă o bucurie pe care cu greu ne-o putem imagina.

Probabil cel mai important lucru pe care l-am învățat de la medicii voluntari pe care i-am cunoscut, e faptul că atunci când faci un bine nu simți niciun fel de oboseală sau stres, pentru că fiecare „mulțumesc” pe care-l primeau însemna pentru ei un plus de energie și voie bună.

FELICITĂRI ȘI CINSTE VOUĂ!  OAMENI FRUMOȘI, MERGEȚI ÎN CONTINUARE PE DRUMUL ACESTA FRUMOS ȘI SCHIMBAȚI LUMEA! MULT SUCCES!

E. Mititelu