Vreau să slujesc și eu la altar


Atunci când intrăm în biserică, toată atenția noastră se îndreaptă spre altar, locul în care Isus se jertfește Tatălui ceresc pentru iertarea păcatelor noastre, prin mâinile preotului. Această iubire pe care Isus ne-o dovedește la fiecare Sfântă Liturghie, ne atrage să ne apropiem mai mult și să-i răspundem cu iubirea noastră. Această iubire au simțit-o și cei 10 copii care duminică, 2 decembrie 2018  şi-au manifestat public dorinţa de a arăta că îl iubesc pe Isus şi vor să-l slujească la altar, în rândul ministranților.

În urmă cu două luni şi jumătate, în biserica din Cireşoaia s-a anunţat că se fac înscrieri pentru copiii care vor să devină ministranţi. Au fost mulţi care s-au înscris, însă pe parcursul pregătirii, unii s-au răzgândit. În schimb Irina, Ioana, Andreea, Adelina, Ionuț, Raisa, Ana, Daria, Miruna și Mădălina au înțeles că pentru a-l sluji pe Isus la altar trebuie să fie copii iubitori, generoși, disponibili, atenți, senini și respectuoși, așa cum trebuie să fie ucenicii lui Isus.

Îi felicităm pe toți copiii din grupul ministranților și de asemeni felicităm pe părinții lor și pe „Surorile Providenței”, care îi încurajează și îi susțin pe copii să dea curs dorințelor bune din inima lor. Fie ca acest Advent să trezească în inimile mai multor părinți și copii, dorința de a se apropia Dumnezeu, de a-l iubi și de a-l sluji.

Pr Marius Adam