Situație de urgență! Ploile fac ravagii!


S-a instituit de urgență COD ROȘU în intervalul 02.06.2016 ora 13:30 – 03.06.2016 ora 18:00. În urma ploilor abundente din ultimele zile, râul Slănic și-a mărit îngrijorător debitul, măturând cu furie tot ce a găsit în cale.

foto mihaela catana1

Peste 40 de gospodarii au fost afectate în urma inundațiilor în Cireșoaia, iar un pod s-a surpat. Un stâlp de medie tensiune este în pericol să se prăbuşească. În zonă se află o echipă furnizorului de energie electrica pentru remedierea situației.

Administrația Națională Apele Române a anunțat depăşirea cu 20-50 cm a COTELOR DE PERICOL. Comitetul Local pentru Situații de Urgență al orașului Slănic Moldova a intrat în stare de alertă. Hotelul Venus este locația unde vor fi mutați cetățenii, dacă există riscul să fie inundați. Cei aflați în zonele calamitate sunt informați să se pregătească de evacuarea obligatorie, luând cu ei doar lucruri de strictă necesitate: acte, haine de schimb şi pachete cu hrană.

Primarul Andrei Șerban a declarat: „Sunt probleme, dar important e ca, deocamdata, nu avem victime. De oameni ne pasa cel mai mult si de ei trebuie sa avem grija. Suntem sub atentionarea Cod rosu de inundatii si am luat toate masurile necesare. Am adus un utilaj de la Salina Tg. Ocna, care a intervenit deja in zonele afectate. Mai sunt pregatite o vola si un buldoexcavator. Drumurile Nationale si Apele Române nu pot, in acest moment, sa ne sprijine cu utilaje, acestea fiind dislocate in alte localitati din Moldova, grav afectate de viituri.”

CNANDR transmite că pe DN 12B (Cireșoaia – Cerdac), viitura pe râul Slănic a dus la prăbușirea taluzului drumului și din cauza precipitatiilor abundente inregistrate, de pe versanti sunt transportate aluviuni.

Echipele specializate ale ISU BACĂU, voluntarii SVSU SLĂNIC-MOLDOVA, salariații societăților din subordinea Consiliului Local Slănic-Moldova, intervin la această oră şi asigură sprijinul necesar celor aflați în dificultate.

Prin Dispoziția Primarului orașului Slănic-Moldova nr. 113/02.06.2016 a fost instituit serviciul de permanență la sediul primariei, până la ieșirea de sub avertizarile meteo emise de catre ISU Bacau si AN Apele Romane.

În caz de pericol puteți contacta la nr. 0744526113-Irinel Antohi-Şef SVSU şi 0753047329-Poliția Locală Slănic-Moldova.

 

Be the first to comment on "Situație de urgență! Ploile fac ravagii!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*