Trăirea milostivirii în familie


Duminică, 29 mai 2016, un grup de laici din comunitatea Cireșoaia a avut ocazia să participe la întâlnirea generală a tuturor laicilor care colaborează mai strâns cu Surorile Providenţei. Această întâlnire s-a desfăşurat la Adjudeni, judeţul Neamţ, unde am fost primiţi cu mare căldură şi drag de laicii acestei comunităţi. La această întâlnire au participat în jur de 40 de laici din Cireșoaia, Adjudeni, Sagna și Iași, însoțiți de surorile Providenței și de parohul din Adjudeni, pr. Encuţă Toma.

adjudeni

Întâlnirea a debutat cu un tur al cunoașterii prin care fiecare membru participant a putut să își facă un bagaj moral, bazat pe Credință, Speranță și Dragoste. Acest moment a fost urmat de un moment liturgic în care laicii au fost implicați, iar predicatorul ne-a facut conștienți de necesitatea milostivirii atât în familie, cât și în comunitatea din care facem parte. Am fost îndrumați să ducem „vestea cea bună” prin exemplu pe care îl putem arăta zi de zi.

Următorul pas al întâlnirii a fost o prelegere susținută de pr.prof. Paul Mârț, profesor de dogmatică în cadrul Institutului Franciscan Roman. Acesta ne-a prezentat diferite modalități prin care am putea să trăim milostivirea: prin credința sufletului, prin acceptarea celuilalt fără a critica modul său de trai.

La sfârșitul întâlnirii, concluzionând discuțiile zilei am înțeles că milostivirea trebuie trăită în primul rând în familie, prin dăruire sufletească, prin acceptarea greșelilor, căutând să le îndreptăm, prin împăcarea cu noi înșine și cu celalți, prin iertarea profundă a celuilalt. Dacă prin familie noi reușim să dăm un exemplu de credință, atunci putem ajunge sa fim milostivi și cu ceilalți. Așa cum preciza și părintele paroh al comunităţii din Adjudeni, pr. Encuti Tom, cuvântul lui Dumnezeu, Biblia trebuie să fie sprijin și model în toate acțiunile noastre.

Această întâlnire a însemnat o lecție de viaţă, deoarece am aflat adevăratul sens al milostivirii lui Cristos, care s-a aplecat asupra noastră ca noi să putem avea un exemplu de umilință, iubire și iertare.

Mulţumim din inimă gazdelor pentru primirea oferită. Totul super tare!

Ana Maria Ardeleanu

Be the first to comment on "Trăirea milostivirii în familie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*