“Ne-am pus speranta in Dunmezeu cel viu” – ZT Nisiporesti 2009


Duminica, 03.05.2009, in localitatea Nisiporesti, judetul Neamt a avut loc cea de-a XXIV-a intalnire a tinerilor din dieceza de Iasi.Aceasta sarbatoare a avut ca idee centrala citatul din 1Tim 4,10:”Ne-am pus speranta in Dumnezeu cel viu”.

Pentru multi dintre tinerii prezenti, acesta a fost un prilej de a ne intalni cu Isus si de a ne uni in rugaciuni, cu credinta si stiinta ca acolo unde sunt mai multe persoane care isi unesc si inalta rugaciunea spre Dumnezeu, aceasta are valoare deplina.

Tema intalnirii constituie o provocare pentru noi, tinerii, si totodata, o incurajare de a ne trezi constiintele prin speranta activa in Dumnezeu. Astfel, putem sa ne dam seama ca avem un ajutor neconditionat si sa ne marim increderea ca ceea ce facem este bine doar atunci cand il avem alaturi pe Dumnezeu Isus care si-a dat viata pentru fiecare dintre noi, iar apoi a inviat glorios pentru a ne arata iubirea Sa. Adesea spunem „speranta moare ultima”. Iata, Cristos este singura speranta care nu moare niciodata dar pentru care merita sa ne dam viata,asemenea tinerei Veonica Antal despre care am aflat la aceasta intalnire .

In conceptia multor tineri, aceasta zi a fost considerata un prilej de a se plimba si de a scapa de monotonia zilelor obisnuite, dar fara sa-si dea seama,spiritul acestei intalniri le-a fost de real ajutor pentru a-L descoperi si cunoaste mai bine pe Dumnezeu.

Multumim Parintelui Papa Benedict al XVI-lea pentru acest indemn si speram ca toate indemnurile pastorilor nostri sa ne atinga inima in mod continuu, sa ne intalnim si sa dezbatem impreuna aceste teme care ne ajuta in formarea spirituala de zi cu zi.

Intalnirile diecezane sau mai tinut la: Adjudeni (1992), Pildesti (1993), Nicolae Balcescu (1994), Sabaoani (1995), Onesti (1996), Tamaseni (1997), Luizi-Calugara (1998), Gheraesti (2000), Halaucesti (2001), Valea Mare (2002), Barticesti (2003), Iasi (2004), Bacau „Fericitul Ieremia” (2005), Darmanesti (2006), Iugani (2007), Bacau „Sfântul Nicolae” (2008) Nisiporesti(2009) iar gazda intalnirii din 2010 va fi comunitatea din Cleja.

de Georgiana Birtea

Be the first to comment on "“Ne-am pus speranta in Dunmezeu cel viu” – ZT Nisiporesti 2009"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*