Ziua Bolnavului 2009


Duminica, 17 mai 2009, a avut loc în sânul comunitatii catolice din Ciresoaia celebrarea zilei bolnavilor lucru cât se poate de apreciat de toti membrii din cartier.

Este de admirat felul în care parintele paroh Petru Besleaga îi integreaza pe bolnavi în rândul celorlalti credinciosi pentru a le da încredere în faptul ca nu sunt uitati chiar daca, de cele mai multe ori, neputinta îi izoleaza de restul. Sa speram ca aceasta celebrare va dura cât mai mult timp cu putinta pentru ca bolnavii au nevoie de suportul celor din jur, atât material cât si spiritual. În desfasurarea liturghiei, dedicate celor aflati în suferinta, un moment important a fost ungerea acestora cu Sfantul Maslu cu scopul de a-i elibera de greutatile fizice si sufletesti si de a le da încredere în viitor.

Este remarcabil felul în care corul comunitatii cartierului ciresilor s-a pregatit pentru întâmpinarea acestui eveniment, întreaga biserica rasunând de vocile armonios îmbinate care îndemnau la trairi intense si care, cu certitudine, au luminat cel putin pentru o ora, chipurile ostenite si împovarate de trecerea anilor precum si de suferinte. La sfârsitul evenimentelor bolnavii si membrii corului au sarbatorit împreuna cu parintele paroh aceasta zi dedicata în întregime celor care îndura capriciile unei boli parsive, ziua celor pentru care tristetea si suferinta sunt cele mai apropiate .Spre bucuria tuturor celor prezenti la liturghie si nu numai exteriorul atât de calduros si stralucitor, datorat soarelui estival, a trecut printr-o minunata sinestezie în interiorul fiecaruia, coplesind si aducând speranta si bucurie.

Sa speram ca aceasta senzatie si corespondenta a planului exterior cu cel interior nu vor fi evanescente ci durabile pentru toti în general si pentru cei bolnavi în special si ca aceasta zi le va da puterea necesara sa înfrunte încercarile inerente ale vietii precum si trecerea inexorabila a timpului, uneori atât de necrutator.

de Rozzina I.

 

Be the first to comment on "Ziua Bolnavului 2009"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*