Europarlamentare, uninominale…


Duminica, 25 noiembrie 2007 a fost o zi deosebita din punct de vedere politic pentru intreaga Romanie implicit si pentru localitatea noastra: alegerile pentru Parlamentul European si mult-comentatul si nevinovatul „vot uninominal” al lui Basescu.

Nu a fost cine stie ce mare zarva in zilele premergatoare; se agitau doar cei ce apartineau anumitor formatiuni politice colindand din poarta in poarta si incercand sa „puna o vorba buna” pentru partidul ce-l slujesc.

Sectia de votare 198 a fost instalata in acest an la gradinita, ea cuprinzand doua camere separate: una pentru „euro”, cealalta pentru „uni”. Gheata a fost sparta la ora 7:30, cand un batranel s-a prezentat pentru a-si exprima dreptul la vot. Nu a fost de bun augur – la nivelul Ciresoaiei prezenta la vot a fost slaba. Din 1555 de persoane inscrise pe liste, doar 24% s-au obosit sa „viziteze” sectia de votare. Aglomeratia cea mai mare a fost inainte si dupa sfintele liturghii. Cu toate acestea majoritatea au preferat doar o singura repriza de vot, parasind cladirea in viteza. Cea mai uzuala replica ce a rasunat prin sectia de votare a fost: „Am votat odata, ce mai vreti?”

Rezultate
Votul uninominal: (450 de buletine de vot)
– DA – 366
– NU – 71
– NULE -13

Votul pentru Parlamentul European: (437 de buletine de vot)
– PSD – 216
– PD – 139
– PNL – 24
– PNG CD – 18
– PRM – 8
– LASZLO TOKES – 8
– PAS – 7
– PLD, PC, PIN – 5
– PR – 2
– PNTCD – 1
– UDMR – 1
– NULE – 8

Be the first to comment on "Europarlamentare, uninominale…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*