Bradul de lângă biserică


Asa i se spune unui brad ce se afla in partea dreapta a Bisericii. Este un brad de peste 30 m inaltime ce strajuieste asemenea unui soldat lacasul sfant.
Cu totii stim ca Bradul este un simbol al verticalitatii, statorniciei, tariei si semetiei. Pentru noi crestinii din aceasta parohie POATE FI UN EXEMPLU bun de urmat.
A dat dovada de „loialitate” stand de peste 150 de ani langa Biserica, nemiscat in fata atator vitregii ale naturii care s-au abatut asupra lui (ploi, vanturi, ninsori, viscole, furtuni).
DA! Un exemplu de urmat pentru noi crestinii. Oare cati dintre noi am stat neclintiti in fata furtunilor de pacate, a atator ploi torentiale de injuraturi, a atator fenomene care se produc datorita inghetarii inimii (ranchiunea, ura, raceala fata de semenii nostri, mandria, dezbinul familial).
DA! Un exemplu al verticalitatii, verticalitatii crestine dobandita prin rugaciune si fapte bune.
Dar cum poate acest brad sa stea nemiscat in fata atator fenomene climatice, iar noi crestinii nu putem sa tinem piept pacatelor?
Raspunsul ne este dat de tot ce acest brad care isi mentine verticalitatea, taria si puterea din seva trasa prin radacinile bine infipte in pamant, a acelor radacini ce se intind pana sub biserica.
Biserica, locul prin care orice crestin isi trage seva credintei din Sfanta Scriptura, atat de necesara unei familii crestine.
Ca un omagiu adus acestui brad, in ciuda inaltimii sale, tinerii din parohia Ciresoaia, an de an in apropierea sarbatorii Craciunului, pun umarul la treaba si impodobesc acest brad cu becuri colorate iar in varf se afla o stea luminoasa care se vede din fiecare parte a satului indicand locul celebrarilor liturgice de rorate si a nasterii domnului.

de Gabi Ignat

Be the first to comment on "Bradul de lângă biserică"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*