Raliul Rafo Onesti – Editia I


Timp de 4 zile Onestiul a fost gazda celor mai buni piloti de raliu din Romania, la etapa a 9-a a campionatului national. Concursul propriu zis a avut loc vineri 19 respectiv sambata 20 septembrie zilele premergatoare fiind rezervate antrenamentelor si recunoasterii de catre piloti a traseelor. Considerat de o dificultate extrema, traseul Ciresoaia (Pod Petrol)- Ferastrau a fost cel mai spectaculos, oferind o zona larga de vizualizare, portiunea fiind saraca in paduri.
Inca de la orele 6 ale diminetii zeci de masini particulare au luat cu asalt drumul petrolier pentru „a prinde” un loc cat mai bun. De ce asa de dimineata? Traseul avea sa fie inchis intre orele 7-19, asa ca cei care au venit mai tarziu au fost nevoiti sa-si parcheze masinile pe unde au apucat si sa escaladeze pe propriile picioare cei aproximativ 5 km de macadam. Printre privitori puteai zari foarte multi ziaristi sau reporteri ai principalelor posturi de televiziune nationale. Ambulanta, masina de pompieri si un vehicul de tractare colorau peisajul unui adevarat raliu. In schimb foarte putini localnici puteau fi zariti pe marginea drumului, in locurile amenajate pentru spectatori. „Ce ti-e mai si cu raliul asta? Din cauza lor nu am putut sa merg la gradina cu caruta!” imi spune Lucian. Putini localnici, multi straini, impatimiti ai motoarelor care au strabatut tara pentru a fi prezenti aici.
Pe aceasta portiune, concurentii au trecut de trei ori. La ora 9:15, la 12:36 si la 15:22. Au fost si numeroase abandonuri: 14; stelele etapei Mihai Leu si Titi Aur fiind nevoiti sa renunte datorita dificultatii traseului.
Castigatorii etapei au fost Morar/Varvarichi (Mitsubishi Lancer Evo 6), urmati de Ilina/Campeanu (Mitsubishi Lancer Evo 6) pe locul 2, si Pitigoi/Terzi (Mitsubishi Lancer Evo 7) pe 3. Aceasta etapa a primit in unanimitate felicitari pentru organizare din partea pilotilor. Traseul a fost insa deosebit de dur cel mai mult avand de suferit… masinile.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Raliul ne-a ocolit – ciresoaia.ro

Leave a comment

Your email address will not be published.


*