Bilanț 2022


Dragi credincioși, vă prezentăm un scurt bilanț al anului care tocmai s-a încheiat. Așadar, în anul 2022 au fost 36 de înmormântări (33 în 2021), un număr foarte mare, însă nouă nu ne rămâne decât să ne rugăm pentru sufletele celor care au plecat din această viață.

Numărul botezurilor celebrate în anul care a trecut a fost de 21 (18 în 2021). Mulțumim lui Dumnezeu pentru darul vieții pe care ni-l oferă, noii veniți pe lume sunt speranța și viitorul comunității noastre.

Anul trecut s-au celebrat și un număr de 10 cununii (9 în 2021). Sperăm ca anul acesta să se încurajeze și cei care de ani buni tot își programează și-și anulează nunta ca să reușească să-și îplinească visul și să primească sacramentul sfintei căsătorii întemeindu-și o familie cu ajutorul și binecuvântarea lui Dumnezeu.

Tot anul trecut 18 copii au primit Prima Sfântă Împărtășanie. În luna iunie un număr de 85 de candidați au primit Mirul.

La sfințirea caselor am întâlnit 591 de familii (645 în 2021) din care 351 sunt întregi (soț și soție) și 240 jumătăți (văduvi, văduve, despărțiți, divorțați, necăsătoriți). Numărul total al credincioșilor prezenți și activi din Cireșoaia este 1721.

Aducem recunoștința și mulțumirea noastră tuturor credincioșilor pentru susținerea bisericii și a activităților parohiei, concretizate nu doar sub forma simbriei ci și prin donații sau muncă voluntară. Să încurajăm aceste gesturi de bine pe care fiecare le face și cu care se clădește această comunitate, bine care atunci când se adună, răul scade și bine pe care Domnul ne promite că-l va răsplăti însutit.

Un an nou binecuvântat!

pr. Ștefan Ciubotaru