Ss. Ioachim și Ana – Ocrotitorii Cireșoaiei


În aceste vremuri grele, nu trebuie să ne depărtăm de tradiție și de sacralitate, dimpotrivă, trebuie să fim uniți și să ne sprijinim mai mult unii pe alții. Duminică, 26 iulie 2020, într-o atmosferă solemnă, credincioșii din Cireșoaia, cărora li s-au alăturat numeroși oaspeți de prin alte zări, au sărbătorit cu evlavie, hramul bisericii, Ss. Ioachim și Ana. La manifestare a fost prezent și primarul orașului Slănic Moldova, Gheorghe Baciu.

Sfânta Liturghie a început la ora 12:30, părinte celebrant fiind pr. Ciprian Bulai, paroh de Târgu Ocna. În acordurile cântecului închinat Sfintei Ana, „Frumoasă eşti patroană preaiubită”, procesiunea formată din 17 preoți s-a îndreptat spre altar.

Pe parcursul desfășurării ceremoniei religioase, pe plan muzical, cei prezenți au avut parte de mai multe surprize, care au adus un plus de măreție. Psalmul responsorial a fost compus de sora Lucia Vârgă, care slujește în parohia noastră în cadrul Congregației Surorile Providenței; la orgă, corul a fost acompaniat de instrumentistul Alexandru Catau, un artist băcăuan de talie internațională, și nu în cele din urmă, ne-a încântat cu vocea sa, soprana Maria Miler, fiică a satului.

smart

În cuvântul său de învățătură, pr. Robert Canceal, paroh de Berzunți, a evocat viața și lucrarea ocrotitorilor bisericii noastre, punând accent pe importanța cunoașterii și împlinirii celor care au fost Sfinții Ioachim și Ana. După cum știm, aceștia, ajunși la o vârstă înaintată, nu aveau copii, însă prin supunere și ascultare, prin rugăciune consecventă, au obținut în cele din urmă binecuvântarea divină. Ana a născut-o pe Maria, al cărei nume înseamnă “Iubită de Dumnezeu”. Suntem îndrumați, așadar, să le urmăm exemplul viu al credinței.

După binecuvântarea finală, părintele paroh Marian Dascălu a adus mulțumire tuturor celor care, prin efortul lor, au făcut ca și această sărbătoare să fie plină de grandoare. Într-adevăr, o zi frumoasă pe care mulți o vor păstra în suflet.