Soprana Maria Miler la primul concurs liric online în Italia


Soprana Maria Miler, originară din cartierul Cireșoaia al orașului Slănic Moldova, se numără în aceste zile care stau sub semnul izolării sociale impuse de pandemia de COVID-19 printre concurenții înscriși în primul Concurs liric online organizat în Italia pe Facebook.

Concursul este organizat, pe bază de videoclipuri trimise de participanți, de Scuola dell’Opera Italiana (Școala Operei Italiene) Fiorenza Cedolins, iar Maria Miler, concurentul cu numărul 22, interpretează aria „Pace, pace mio Dio” din opera „Forța destinului” de Giuseppe Verdi.
Ariile înscrise în concurs sunt postate și trebuie votate pe siteul https://lnx.soifiorenzacedolins.com/. „Dacă vă place videoclipul meu – ne îndeamnă chiar Maria Miler -, scrieți mai jos «Votez Maria Miler», numai sub videoclipul original, nu pe distribuiri”.

Concursul a fost organizat online pentru siguranța deplină a concurenților și juraților. Videoclipurile sunt votate de cei care le urmăresc pe Facebook, dar și de un juriu de 20 de experți prezidat de Fiorenza Cedolins. Sunt analizate calitățile vocale și actoricești, creativitatea, originalitatea, abilitățile de comunicare și concepția modernă a cântărețului.
„Videoclipurile – spun organizatorii concursului – sunt făcute publice pentru prima dată, iar competiția este un stimulent pentru cântăreți să continue să creadă în visul lor chiar și în această perioadă dificilă, dar și pentru publicul care va avea multe noi videoclipuri live înregistrate de noi talente și va fi un istoric artistic al perioadei tragice, dar extraordinare, pe care o traversăm cu toții”.

 
Petru Done