3 decembrie, ziua adeziunii la Acțiunea Catolică


Și în parohia noastră, un grup frumos de tineri au depus adeziunea. Unii ca și membri, iar majoritatea ca și simpatizanți, urmând ca la anul, dacă vor avea dorința, să devină membri.

Cu 3 zile înainte, pe data de 30 noiembrie, acest grup frumos a avut parte de o zi de reculegere la Luncani. Au fost însoțiți de Pr. Paroh Dascălu Marian spiritualul și de sr. Cristina Farțadi. La Luncani au avut posibilitatea de a admira și contempla locul și mai ales Biserica care te invită la reculegere și reflexie. Pentru ca ziua să aibă o încărcătură spirituală, Pr. Augustin Folner, priorul mănăstirii, le-a prezentat 2 personaje biblice, Saul și David. I-a invitat pe tineri să fie atenți la aceste două personaje, care locuiesc în noi și trebuie să facem în așa fel încât David să prindă postul lui Saul. David cel ascultător, blând, temător de Dumnezeu, care a fost ales de Dumnezeu ca rege să-l învingă pe Saul cel mândru, neascultător.

Dorim ca bunul Dumnezeu să conducă pașii acestor tineri în a alege mereu să fie precum David.

Sâmbătă, pe data de 2 decembrie, acești tineri au confecționat și ornat coroane pe care le-au vândut duminică după adeziune, pentru a aduna fonduri pentru bolnavii din sat. Acest fapt vrea să arate că tinerilor noștri le pasă de cei din jur. Să-i ajute Dumnezeu în continuare.

Surorile Providenței

Be the first to comment on "3 decembrie, ziua adeziunii la Acțiunea Catolică"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*