Șapte copii din Cireșoaia au primit haina de ministrant


În parohia din Cireșoaia, s-a împământenit o frumoasă tradiție ca în a doua duminică din Advent să fie sfințite hainele noilor ministranți. Duminică, 10 decembrie 2017, șapte copii din parohia noastră au fost admiși, în mod oficial în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 9, pentru a face parte din grupul frumos al ministranților.

Momentul a fost așteptat cu multă bucurie și entuziasm, atât de către candidații care și-au exprimat dorința de a fi primiți în rândul ministranților, dar și de către ministranții care au deja câțiva ani de experiență în slujirea la celebrările liturgice. Prin exemplul lor bun, entuziasmul și zelul de a sluji la altar, cei mai mari i-au motivat pe mulţi dintre copiii care anul acesta au făcut Prima Sfântă Împărtăşanie să îşi exprime dorinţa de a fi şi ei ministranţi.

Perioada de acomodare a durat din vară până luna aceasta, timp în care ei au trebuit să dea dovadă de conştiinciozitate, conduită bună, atenţie şi dorinţă sinceră de a-l sluji pe Isus la Sfântul Altar. Cei şapte copii: Antonia, Sergiu, Luca, Andra, Rareş, Antonio şi Robert, s-au dovedit consecvenţi, fapt pentru care au fost anunţaţi că vor primi haina de ministrant.

Mulţumim lui Dumnezeu care inspiră prin harul său inimile atâtor copii pentru a fi mai aproape de El şi pentru a arăta şi celorlalţi iubirea lor faţă de Dumnezeu şi cele sfinte. Oricine poate trăi bucuria de a fi ministrant, singura condiţie fiind de a-şi dori să-l iubească mai mult pe Isus şi de a arăta aceasta printr-o conduită bună. Dumnezeu să-i ajute pe aceşti ministranţi să-şi păstrez entuziasmul şi perseverenţa în slujire şi să fie exemple bune şi pentru ceilalţi.

Pr Marius Adam

Be the first to comment on "Șapte copii din Cireșoaia au primit haina de ministrant"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*