Slanic Moldova: Turist salvat de jandarmii montani


jandarmi-schi-

În data de 08.03.2015, în jurul orei 19.30, jandarmii montani din Slănic Moldova, aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, au fost sesizaţi că un bărbat se află în dreptul balizei 20 de pe pârtia de schi “Nemira”, accidentat la un picior, în imposibilitatea de a se deplasa.

Patrula de jandarmi ajunsă imediat la faţa locului a procedat la asigurarea zonei şi împreună cu lucrătorii serviciului Salvamont au transportat persoana accidentată la baza pârtiei.

T.P. de 36 ani din judeţul Ilfov a fost preluat ulterior de către Serviciul de Ambulanţă Tg. Ocna pentru evaluare şi acordarea îgrijirilor medicale de specialitate.

Jandarmii montani recomandă turiştilor şi persoanelor care vin la schiat sau fac drumeţii în zonă, să aibe echipament adecvat acestui sport de iarnă ori zonei de munte, să se informeze asupra itinerariului propus şi gradului de dificultate, să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu, iar în caz de accident sau ori de câte ori este nevoie să ceară sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.(desteptarea.ro)

1 Comment on "Slanic Moldova: Turist salvat de jandarmii montani"

  1. D-lor lucratori de la Jandarmerie, asigurati zona si linistea publica pana la Baliza cu nr. 18, (nr. 20 nu exista) iar pt. acordarea primului ajutor lasatii pe salvamontistii partiei care au o echipa de invidiat. Ajung la victima in max. 2 minute (cronometrat) si acorda primul ajutor cu profesionalism. Serviciul de ambulanta nu a fost solicitat in ziua pe care voi o invocati – dar ,,Lauda de sine nu miroase a bine”. cu munca altora. – See more at: http://www.desteptarea.ro/slanic-moldova-turist-salvat-de-jandarmii-montani/#sthash.iYv0SuGj.dpuf

Leave a comment

Your email address will not be published.


*