Off-Road la Slănic Moldova


In perioada 7-10  mai 2015 se va desfășura la Slănic Moldova prima etapă a Campionatului National de Off-Road. Se estimează prezența a peste 100 de participanți. Campionatul National de Off-Road al României este organizat de Comisia Nationala de Off-Road sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

offroad slanic

Competiție OFF ROAD = concurs automobilistic de orientare în teren accidentat, care constă în parcurgerea de catre echipaje formate din doi sportivi (pilot si copilot) a unor secvențe de traseu și a unor probe speciale cu mașini 4×4 corespunzătoare claselor Extrem, Open și Standard. Porțiunuile de traseu sunt identificate de catre concurenți cu ajutorul carnetelor de traseu (Roadbook-uri), iar probele speciale prin marcaje.

Pe parcursul secvențelor de traseu, în poziții de roadbook, pot fi amplasate puncte de control (CP-uri) a caror identificare de către concurenți este obligatorie. Un CP este considerat valid numai dacă poziția lui este identificată corect în carnetul de traseu (Roadbook).Clasamentul se stabilește pe baza timpilor parcusi si a penalizărilor acumulate. Câștigă echipajul care a acumulat cele mai puține puncte de timp si penalizare.

Competiția este gândită pentru show. Publicul are astfel prilejul sa vadă ce pot întâlni concurenții în cele două zile de trasee extreme din munți. Este organizat în orase sau in apropierea lor pentru ca accesul publicului să fie facil, fiind o adevarată demonstrație de abilități in ale off-road-ului extrem.

foto via.

Be the first to comment on "Off-Road la Slănic Moldova"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*