Let`s do it, Cireșoaia!


Zeci de mii de voluntari au ieșit la curățenie sâmbătă, 12 mai 2012, sub stindardul campaniei naționale „Let`s do it, Romania” eveniment ce are ca scop curățarea țării de gunoi într-o singură zi. Anul acesta, pe lista localităților „murdare” s-a aflat și Cireșoaia, astfel că la ora 8 dimineața, in jur de 30 de tineri frumoși și inimoși au coborât din autobuzul pus la dispoziție de Primăria Slănic Moldova și au pus la cale curățirea zonei.

Conform targuocna-portal.ro, voluntarii erau elevi ai Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, instituție care a participat la această acțiune cu un efectiv de 210 elevi repartizați în Târgu Ocna și Slănic Moldova. Insoțiți de angajați ai primăriei, voluntarii noștri au luat la pas râul Slănic dintr-un capăt în altul al Cireșoaiei culegând în saci peturi goale, cutii, borcane, sticle și mai știu eu ce resturi menajere aflate în așteparea vreunui debit mai mare al râului pentru o mică călătorie spre sud.

Cireșoienii au preferat să-și vadă mai departe de treburile cotidiene, ignorând manifestarea sau cel mult dându-și cu părerea: „Noi suntem de vină că nu ne educăm copiii”, spune Marian M.,„ asta ne omoară, lipsa de educație, vor trece generații până vom reveni la normal, până vom ști să fim curați.” Marian se urcă pe bicicletă și-și vede mai departe de drum.

Voluntarii ne-au făcut curățenie, noi?

 

Be the first to comment on "Let`s do it, Cireșoaia!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*