Start pentru alegerile locale


Scrutinul pentru alegerea primarilor, consilierilor locali, municipali, judeţeni şi a preşedinţilor consiliilor judeţene va avea loc în data de 10 iunie 2012. Ziua de 1 mai a fost termenul limită pentru depunerea candidaturilor. Campania electorală începe pe data de 11 mai  și se va încheia pe 9 iunie 2012, ora 7.00. Procesul de votare din 10 iunie va începe la ora 7.00 şi se va încheia la ora 21.00.

În cazul turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarului sau pentru alegerea preşedintelui consiliului judeţean, potrivit legii, acesta va avea loc la două săptămâni de la primul tur, respectiv,  în 24 iunie 2012. In orașul nostru vor fi trei secții de votare amplasate în cadrul școlilor din stațiunea Slănic Moldova, cartierul Cerdac și cartierul Cireșoaia.

La biroul de circumscripție nr. 7 Slănic Moldova au fost finalizate listele cu candidații pentru funcția de primar și consilieri locali  ai localității. Anul acesta „se vor bate” pentru „fotoliile” din primărie doar trei formațiuni politice, liderii acestora concurând pentru funcția de primar.

Astfel, din partea USL, actualul primar al orașului Slănic Moldova, Andrei Șerban (51 de ani, economist) mizează pe prelungirea mandatului cu încă patru ani.  Domnia sa se află la cârma orașului de 8 ani, iar aceste alegeri pot fi așteptate fără emoții – în 2008 Andrei Șerban a câștigat primăria din primul tur de scrutin cu 76% din voturile slănicenilor.

Alternativa pentru primărie din partea PDL este Gheorghe Dascălu (53 ani, director hotel), principalul adversar al actualului primar, care după ce și-a încercat șansele ca independent în urmă cu 8 ani, a aderat la PDL obținând în alegerile precedente 11% din sufragiu.

Al treilea candidat la funcția de primar  este președintele PP-DD, organizația Slănic Moldova, Pavăl Avădănei (68 ani, pensionar) ce-și va încerca șansele din direcția celui mai proaspăt și exuberant partid românesc.

Cele trei formațiuni politice au propus de asemenea electoratului câte o listă de 17 candidați pentru consiliul local.

Biroul Electoral de Circumscripție Slănic Moldova funcționează în cadrul primăriei între orele 9 și 15 în zilele lucrătoare. Mai multe informații puteți obține de la președintele biroului, Loredana Palamaru, tel. 0745 031 800, sau locțiitorul acesteia, Andreea Cadar, tel. 0745 420 751.

Be the first to comment on "Start pentru alegerile locale"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*