Sfinţirea caselor – Intâlnire cu șefii de sectoare


Ca în fiecare an, în primele zile ale lunii ianuarie, a avut loc binecuvântarea familiilor. Şi anul acesta a durat opt zile, fiind doar un singur preot, părintele paroh. Încă o dată am putut vedea ospitalitatea şi disponibilitatea cu care creştinii din Cireşoaia au primit pe cel care îl aduce pe Cristos în casele lor.

Binecuvântarea familiilor s-a încheiat cu sfinţirea Casei tineretului la care a fost invitat şi consiliul parohial. Cu această ocazie s-au discutat unele probleme administrative şi pastorale cum ar fi: amenajarea unui loc mai mare pentru liturghiile care au loc în cimitir, construirea în perspectivă mai îndepărtată a unei capele mortuare, ordinea şi tăcerea în timpul liturghiei copiilor (mai ales pe scările de la cor), problema bradului care se înclină un pic spre turnul bisericii dar care su siguranţă va mai rezista ani buni de acum încolo.

Iată și o scurtă statistică pentru anul care a trecut: în 2011, în Cireșoaia s-au înregistrat 29 de botezuri, 14 înmormântări și 7 căsătorii.

Întâlnirea s-a încheiat cu urări de sănătate şi un an binecuvântat, ceea ce doresc întregii comunităţi din Cireşoaia. (pr. Marian Dascălu)

Be the first to comment on "Sfinţirea caselor – Intâlnire cu șefii de sectoare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*