Actiunea Catolica renaste in Cireșoaia


Timpul a trecut și a venit momentul să scriu despre evenimentul pe care îl așteptam de când am auzit despre Acțiunea Catolică.

În perioada 19-21 noiembrie 2010, la casa de reculegere din Traian a avut loc un curs de formare pentru președinții parohiali ai Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași. Deoarece comunitatea noastră și-a exprimat dorința de a deveni membră AC, a fost invitat un reprezentant al tinerilor din parohie pentru a participa la această întâlnire. Din fericire, onoarea de a vă reprezenta a fost a mea, așadar am imensa bucurie, dar și obligație, de a vă împărtăși din experiența traită acolo.

Pentru început, recunosc, mi-a fost puțin teamă. Nu știam sigur nici unde trebuie să ajung, necunoscând zona, și nici cu cine mă voi întâlni. Cum Bunul Dumnezeu așează întotdeauna lucrurile, am ajuns cu bine, mi-am facut o mulțime de noi prieteni și am învățat lucruri minunate.

La intâlnire am fost aproximativ 43 de reprezentanți, printre care se numărau atât tineri, cât și adulți. Temele discutate m-au ajutat foarte mult atât în creșterea spirituală personală, cât și în identificarea unor aspecte ce țin de viața parohială. Sper sa fie o provocare și pentru voi.

Ajutați de pr. spiritual Felix Roca, am învățat să conștientizăm rugăciunea și importanța ei.
Două aspecte am reținut:

1. Rugăciunea este raportul nostru personal cu Dumnezeu – singurul prieten adevărat; comunicarea cu El e bine să fie pe primul loc în viața noastră. De asemenea, e important ca în această relație cu Dumnezeu să folosim cuvinte simple, dar totodata bogate în conținut. Să cerem, dar sa și mulțumim. Dacă putem, să îi ajutăm și pe alții să ințeleagă aceste două parți. Pentru că nu e suficient să ne rugăm doar când avem nevoie de ajutor.  Sf. Benedict spunea: „Roagă-te și muncește!”.  Așadar, toată viața noastră să fie un moment de rugăciune.

2. Rugăciunea comunitară are importanța și exigențele ei.
Până acum, vă pot spune că nu am conștientizat rugăciunea cu toate aspectele ei. Stiam că unde doi sau trei se adună în numele Lui, e și El prezent, dar nu știam ca înainte de a intra in rugăciune, trebuie să iertăm – este un lucru necesar, și cel mai important.

Dar, pentru a nu deveni “plictisitoare” vorbindu-vă prea mult despre învățăturile pe care le-am primit, vă voi explica în cele ce urmează despre această dorință a noastră, a tinerilor din Cireșoaia, de a deveni membri AC.  Așa cum știți, noi suntem deja un grup de animatori, cateheti, coriști. Ei bine, pentru că vrem să devenim un grup și mai unit, să lucrăm impreună conștienți fiind că prietenia și colaborarea stau la baza faptelor și activităților de calitate, susținuți de noul părinte paroh, am decis să începem demersurile pentru aderarea la Acțiunea Catolică (AC), după cum urmează:
– Sămbătă, 4 decembrie, între orele 10:00-12:00, va avea loc un moment de reculegere cu toți tinerii simpatizanți ai Acțiunii Catolice din Cireșoaia.
-Duminică, 5 decembrie, la Sf. Liturghie, vom semna adeziunea de simpatizanți.
Vor fi momente pline de emoții si de bucurie în același timp.
Nu contează dacă ne cunoști mai mult, sau mai puțin, că ești elev, student, muncitor, șomer sau pensionar,
haide să fim impreună! Să ne rugăm impreună! Să ii cerem Domnului Harul Său pentru acest nou început, pentru care îi mulțumim!

Georgiana Birtea

Be the first to comment on "Actiunea Catolica renaste in Cireșoaia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*