Mini vacanță în Cireșoaia – Campus 2009


Aceastã activitate a fost organizatã in perioada 10 – 21 august de cãtre pãrintele paroh Petru Besleagã, împreunã cu Surorile Providentei, sprijiniti fiind si de pãrintele Don Livio si de cei 8 animatori italieni care l-au însotit. Activitatea s-a desfasurat in primele 5 zile în Ciresoaia, urmãtoarele 4 la Pralea, iar in a 10 a zi, din nou in Ciresoaia a avut loc festivitatea de incheiere a campusului.

Cu o sãptãmanã înainte inceperii acestei actiuni, noi, tinerii animatori din Ciresoaia, ajutati de cei italieni am facut scoala animatorilor pentru ca acest campus sa fie unul reusit. In fiecare an, aceasta mini-vacanta este strabatuta de o tema principala, redata printr-o piesa de teatru. Anul acesta: „Sabia din stâncã”.

Duminicã, 9 august, la liturghia de la ora 08:30 a avut loc promisiunea animatorilor, împreunã cu oferirea cruciulitelor si tricourilor personalizate-simboluri pentru misiunea pe care o acceptase fiecare dintre noi.

Fiecare zi a avut un program bine stabilit, care cuprindea trei parti mari:
1. Programul artistic- punerea in scena de catre animatori a scenetei Sabia din Stanca;
2. Dezbaterea in grupuri mici a temei din fragmentul („actul”) jucat;
3. Atelierul de abilitati manuale.
In pauze si nu doar, se faceau jocuri si dansuri care sa dezvolte diferite abilitati ale copiilor: socializare, atentie, memorie, ascultare, etc.

Printre temele secundare (ele corespundeau fiecarei zi de campus), extrase din piesa de teatru, au fost: tema cãrtii de identitate, vocatia, ghidul încrederii, prietenia, coerenta, tentatia sau ispita greselii (pacatului), iertarea, multumirea.

Timp de douã sãptãmâni, toti copii participanti împreunã cu animatorii au respectat un anumit orar zilnic, 9:00 -17:00 care includea urmãtoarele activitãti: primirea copiilor, sceneta, momentul formativ, jocuri, prânzul si laboratoarele.

Este minunat cã si în parohia Sfanta Ana din Ciresoaia se organizeazã activitati in care noi, atât tinerii animatori, cât si copii pe care ii coordonam, învãtãm sã ne iubim, sa dãruim, sa ascultam, trecand dincolo de mofturile personale si sa avem curajul si taria de a sacrifica mai mult, mai mult, mai mult…

Georgiana

Be the first to comment on "Mini vacanță în Cireșoaia – Campus 2009"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*