Advent


Dumnezeu vine pentru ca oamenii sa-si deschida sarmanele lor inimi omenesti ca sa primeasca iubire. Iubirea sa determine din ce in ce mai mult viata oamenilor. Dar ei sunt putin dispusi pentru aceasta. Viata devine astfel in fiecare zi o provocare: sa faci loc pentru iubire, loc pentru Dumnezeu, care este iubire.

Advent: timp de pregatire pentru venirea lui Dumnezeu. Dumnezeu il cauta pe om si omul il cauta pe Dumnezeu. Dumnezeul cel Sfant il cauta pe omul prins in pacat, iar pacatosul il cauta pe cel Sfant pentru a deveni sfant, pentru a fi primit in lumina si in iubire.

Curaj si incredere! Dumnezeu ne aude chiar daca noi nu putem sa vorbim. Dumnezeu ne vede chiar daca noi suntem orbi. Dumnezeu lasa sa straluceasca soarele lui chiar daca noi ne ascundem in umbra. El, care i-a dat omului gandirea, sa nu poata sa gandeasca singur ? El, care i-a dat omului ochi si urechi, sa nu poata sa vada si sa auda singur ? El, care i-a dat omului o inima pentru iubire, sa nu fie El insusi iubire infinita?

Ii spun in fiecare zi lui Dumnezeu: „Esti minunat”. Cu cat o spun mai mult, cu atat mai mult ma lasa sa vad minuni ale iubirii sale.

de Phil Bosmans

Be the first to comment on "Advent"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*