Dumnezeu există


Profesorul unei universităti importante si-a provocat studentii să răspundă la următoarea întrebare:
– Dumnezeu a creat tot ceea ce există?
Un student a răspuns ferm:
– Da!

Profesorul a pus o nouă întrebare:
– Dacă Dumnezeu a creat totul înseamnă că el l-a creat si pe diavol. Si de vreme ce acesta există înseamnă că Dumnezeu e cel rău?
Studentul nu a putut răspunde la această afirmatie, lăsând profesorul să concluzioneze că el a „demonstrat” că „credinta în Dumnezeu” este o poveste pentru copii, deci prea putin credibilă.

Un alt student a ridicat mâna si a cerut să pună o altă întrebare:
– D-le profesor, starea de frig există?
– Bineînteles!, i-a răspuns profesorul. Ce fel de întrebare este aceasta?, a continuat profesorul… Cu sigurantă că există! Nu ti-a fost frig, n-ai tremurat niciodată?

Proaspătul student răspunse:
– De fapt, starea de rece nu există. În concordantă cu legile fizicii, ceea ce noi considerăm rece reprezintă de fapt absenta căldurii. Orice lucru poate fi obiect de studiu atâta vreme cât transmite energie (căldură). Zero absolut reprezintă absenta totala a căldurii, dar starea de rece nu există. Ce am făcut noi este doar sa creăm un termen care să descrie ce simtim când nu primim căldură în organism. Si, continuă studentul, întunericul există?
– Bineînteles!, răspunse profesorul.

De această dată studentul zise:
– Vă înselati din nou, domnule profesor. Nici întunericul nu există. Ceea ce există de fapt este doar absenta luminii. Lumina poate fi studiată, întunericul nu. Nici nu poate fi fractionat întunericul, lumina da. O simplă rază de lumină alungă întunericul pe suprafata pe care ajunge raza de lumină. Întunericul este un termen inventat de oameni pentru a descrie ce se întâmplă când nu avem lumina.

În sfârsit, studentul îl întrebă pe profesor:
– Domnule profesor, există răul absolut?
Profesorul îi răspunse:
– Bineînteles că există, după cum am mentionat la începutul discutiei. Vedem violuri, crime, violentă peste tot în lume. Toate acestea sunt întruchiparea răului.

Studentul răspunse:
– Domnule profesor, răul nu este o creatie a lui Dumnezeu. Asa cum am demonstrat mai sus, răul este un termen creat de om pentru a descrie absenta lui Dumnezeu din inima sa.
După toate acestea, profesorul si-a dat jos pălăria si nu a mai spus nimic.

Acest tânăr se numea Albert Einstein.

Be the first to comment on "Dumnezeu există"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*