Un gând bun, într-o zi a amintirii


In Ciresoaia, pomenirea credinciosilor raposati a avut loc duminica, 30 octombrie, ora 12:00 in cadrul liturghiei solemne celebrata in cimitir. Pentru a realiza un material despre acest eveniment m-am gandit sa surprind cateva instantanee prin cimitir si sa scriu gandurile catorva dintre cei prezenti. Din pacate, aparat foto de imprumut nu am gasit si in plus, vineri a dat peste mine o raceala care m-a tintuit la pat pentru cateva zile. Astfel, nu am mai reusit sa ajung in cimitir compromitand aparitia articolului.

Salvarea a venit insa de departe, din Craiova, de la acest tanar care ne-a trimis gandurile sale in aceasta „zi a amintirii”, ganduri pe care le vom publica in continuare:

Laudat sa fie Isus Cristos!

Ma numesc Lucian Pirvu si sunt de la parohia romano-catolica din Craiova. De putin timp am reusit sa deschidem si noi gratie celor de la Cnet.ro un site al parohiei noastre si v-am regasit si pe dumneavoastra in aceasta „familie” de la Cnet.

Motivul pt care va scriu este unul care m-a coplesit,citind una dintre paginile sitului dvs.In seara asta,venind acasa de la liturghia oferita azi pentru sufletele tuturor raposatilor,zi a amintirii si a sperantei,printre altele,pot spune ca Dumnezeu m-a ghidat spre situl dvs.Rasfoind directoarele am gasit pe acela in care pastrati vie amintirea unui tanar dascal decedat la inceputul anului.

Citind ce s-a intamplat si amintirile si gandurile puse acolo,m-a coplesit plansul,nu m-am putut abtine.Chiar azi cand ne amintim de cei dragi plecati dintre noi,Bunul Dumnezeu a facut sa citesc aceasta pagina a dvs.Eu am 20 de ani si in parohia mea sunt responsabil al asociatiei de tineret „Pier Giorgio Frasatti”.M-am gandit ce inseamna o astfel de tragedie si ce impact trebuie sa aiba asupra unui grup de tineri.Trebuie sa fi fost chiar o tragedie….apoi mi-am amintit predica parintelui vicar din aceasta seara „Moartea nu e un sfarsit,nu e capatul,ci doar o trecere,un prag spre viata vesnica,un pas mai aproape de Dumnezeu”.Eu sunt convins ca acest tanar din parohia dvs.,plecat poate prea devreme dinre noi,sade in sanului lui Avraam,cum se spune la noi despre Rai.

Gandul meu se indreapta acum catre tinerii din parohia dvs.In numele grupului de tineret din parohia mea va adresam sincere condoleante si va asiguram de rugaciunea noastra pt acest suflet disparut.Fie ca Bunul Dumnezeu sa-i ofere pacea si odihna binemeritata alaturi de El,in imparatia Sa vesnica!

In incheiere va felicit pt situl dvs.Mi-a placut foarte mult cum e realizat si materialul pe care il aveti e foarte divers si interesant.Mult succes in continuare,Dumnezeu sa va rasplateasca munca si sa va copleseasca cu harul Sau.

Citește și

La revedere, Iuly

Remember

 

Be the first to comment on "Un gând bun, într-o zi a amintirii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*