„L-am întâlnit pe Isus” – Prima Sfântă Impărtășanie 2004


„Astazi sunt fericit. L-am intalnit pe Isus. M-am urcat in tren, dar nu mi-am intalnit prietenii.
I-am cautat in toate compartimentele, ramasese ultimul care astepta sa fie deschis. Stiam ca-i voi gasi si de aceea nu-mi pierdusem speranta. Am deschis usa compartimentului si i-am vazut. Erau toti, dar pe fetele lor se citea supararea, erau dezorientati. I-am salutat si i-am intrebat de ce sunt tristi. Mi-au spus ca le-a fost teama ca nu ma vor gasi. Le-am explicat ca Isus m-a ajutat sa-i gasesc. M-am rugat si mi-am pus speranta in El. Mare mi-a fost mirarea sa vad ca ochii prietenilor mei licareau de fericire. M-au imbratisat si mi-au promis ca nu le va mai fi teama niciodata.”

Duminica, 27 iunie 2004. Copiii din parohia noastra s-au pregatit temeinic pentru a se impartasi pentru prima oara in viata cu trupul si sangele lui Isus.
Rochitele si camasile de un alb imaculat, manutele impreunate si dornice de a-si incepe viata credintei exemplar, darurile oferite la sfantul altar, cantecele inaltatoare, bucuria si puritatea, candoarea si lumina, toate acestea ne invita la tacere. O tacere care te transforma, o furnicatura a trupului, un imbold al sufletului, o ora care departajeaza orice lucru si care ramane vie in viata copiilor, precum si a celor care traiesc alaturi de ei, si care erau prezenti in biserica.
Copiii si-au reinoit legamintele de la botez, au primit sfanta ostie, binecuvantare din partea Creatorului, paza si ocrotire.
Cand viata devine mai dificila, plina de probleme si intrebari fara raspuns, noi, cei trecuti de mult de varsta frageda, avem in fata ochilor ingerasii care-si intind aripile pentru a ne pazi.
Intradevar, avem pentru cine trai, Dumnezeu ne-a daruit tot ce poate fi mai frumos: copiii care pasesc incetul cu incetul dupa ingaduirea lui Dumnezeu spre Paradis.

Ancuta Harapu

Be the first to comment on "„L-am întâlnit pe Isus” – Prima Sfântă Impărtășanie 2004"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*