Vizite pastorale ale parintelui paroh Petru Beșleagă


Pentru a ne cunoaste mai bine si, implicit, pentru a ne pastori in toata deplinatatea cuvantului, parintele paroh Petru Besleaga recurge la diferite metode, printre care vizitele in casele noastre, in familiile noastre. L-am „vizitat” si eu luni seara pentru a-mi oferi amanunte cu privire la aceste „misiuni speciale”: dialogul deschis cu enoriasii bisericii.

„Ar fi cam prematur sa vorbesc despre vizita mea, in calitate de paroh in familii. Sunt constient de faptul ca mi-am format o imagine globala ca pastor atunci cand am fost la sfintitul caselor, prin ceea ce daruiesc printr-un simplu mesaj, la predica, indemnul de a incerca, noi ca oameni si in calitate de crestini, sa nu ponegrim, sa renuntam la ura si egoism, sa devenim mai buni.
Atunci cand voi vizita toate familiile si le voi cunoaste in ansamblu, voi putea sa fiu mai concludent in ceea ce priveste omul din Ciresoaia.”

Parintele paroh mi-a marturisit ca vizitele Sfintiei Sale sunt anuntate, dar asta nu trebuie sa inhibe omul, dar dimpotriva sa-l faca mai deschis fata de el insusi.

„Pentru a putea cunoaste pe cineva foarte bine trebuie sa te cunosti pe tine insuti, preotul trebuie sa atraga omul prin ceea ce este de fapt, o EMBLEMA a Bisericii.
Am sunat o batranica sa-mi anunt vizita la dansa si ea m-a intrebat speriata daca s-a intamplat ceva. I-am raspuns ca nu s-a intamplat nimic si ca vreau sa vad cum se simte.
Tanarul, batranul, omul se simte departe de Dumnezeu, si cred ca arma cuvantului este mult mai semnificativa decat pedeapsa. Asta nu inseamna ca preotul trebuie sa ierte totul, daca el este mai bland sau mai sever, asta nu schimba faptul ca, crestinul accepta sau nu, ii place sau nu de imaginea mea ca preot. Importanta este esenta, puterea de a schimba un drum, de a concepe o noua viata.
Tanarul este cel care se poate schimba, el trebuie sa fie mereu o mana pe care o poate intinde la nevoie celui care a uitat de Dumnezeu si ca viata poate fi frumoasa.”

Pana acum parintele a fost la aproximativ 50 de familii.Omul nu este obligat sa-l primeasca si sa vorbeasca daca nu este pregatit sa faca asa ceva.

„Pana la Craciun vreau sa vizitez cat mai multe familii, daca nu voi reusi sa ajung la toate, voi ajunge cu siguranta in anul viitor.
Sa speram ca niciodata OMUL din Ciresoaia nu va incerca sa se minta de fapt pe el insusi, sa nu fim tristi, pentru a nu produce celui de langa noi mai multa tristete; sa fim partea cea mai frumoasa: Iubirea lui Dumnezeu.”
Ancuta H.

Be the first to comment on "Vizite pastorale ale parintelui paroh Petru Beșleagă"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*