La mulți ani, părinte Petru Beșleagă!


Atunci cand intreaga fiinta se dedica lui Dumnezeu, cand seninatatea fetei si a sufletului dezvaluie linistea interioara, cand timpul si spatiul devin nesemnificative, cand noaptea este luminata de puterea unei rugaciuni, atunci se naste VOCATIA.

Mi-a strigat cineva o parte a sufletului, o flacara vie care imi mistuie madularele, un indemn de a nu-mi nimici CONSTIINTA, un vis frumos: VOCATIA DE A FI PREOT.

Pr. Petru Beșleagă, alături de primarul Mircea Ionel și episcopul Aurel Percă

Parintele paroh Petru Besleaga s-a nascut la data de 26 noiembrie 1953, in localitatea Iugani, comuna Luicesti, Iasi. Fiu al Mariei si Anton Besleaga, traind intr-un mediu favorabil, urmand exemplul parintilor si al fratelui Ioan care devenise preot in Oteleni, Iasi, copilul Petru Besleaga a inteles ca are vocatia de a deveni preot. Cinci frati care au stiut ce inseamna drumul credintei: Ioan Besleaga care a devenit preot, Pavel Besleaga care este in prezent pensionar, Toma Besleaga, decedat, Iosif Besleaga, director al scolii din Iugani si Petru Besleaga, o parte dintr-un intreg, un exemplu viu care depaseste orice inchipuire, o provocare la un adevar de credinta, o forta intelectuala, morala si spirituala, o pecete care nu va putea fi stearsa niciodata.

Fericirea depinde de modul cum ne straduim sa ne traim vocatia ; trebuie sa se maturizeze intreaga noastra fiinta pentru a o putea oferi Domnului.

„Cand eram copil era mai usor, eram in perioada comunista, prea putini puteau pleca din sat… Am devenit ministrant, i-am admirat pe seminaristi si apoi mi-am oferit inima lui Dumnezeu.”

Miercuri, 26 noiembrie 2003, parintele Petru Besleaga implineste o jumatate de secol. Cu aceasta ocazie, comunitatea din Ciresoaia ii ureaza din toata inima „La Multi Ani !„. Speram sa fie mult timp in continuare in mijlocul nostru.

Va exista intodeauna ecoul Sfintiei Sale, un imbold, o icoana, bunatatea si zambetul, slujitor al lui Dumnezeu, cuvant si fapta.

Be the first to comment on "La mulți ani, părinte Petru Beșleagă!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*