Bucuria de a fi împreună


Sambata,  7 decembrie, o parte din membrii Actiunii Catolice atat a tinerilor cat si a adultilor, in prezenta parintelui paroh Dascalu Marian si a doamnei coordonator pe zona Bacau, Mititelu Daniela, am petrecut o zi de reculegere la Luncani. Am început ptrintr-un joc de cunoastere intitulat ”Ce spune lumea despre noi?”, in care am aflat lucuri noi unii despre altii, dupa care a urmat timp pentru spovezi si Sfinta Liturghie.

 Motto-ul care ne -a ghidat ziua a fost „BUCURIA DE A FI IMPREUNA”, bucurie pe care fiecare dintre noi am simtit-o in tot  timpul zilei unde l-am intalnit pe Cristos.  Dupa Sfanta Liturghie, a urmat un moment de reflexie personala, in care fiecare dintre noi a primit un set de intrebari la care trebuia sa raspundem in sinea noastra, sa ne cercetam constiinta . Rolul acestui moment a fost de a ne cunoaste mai bine pe noi insine, de a ne apropia mai mult de calea Domnului. Dupa acest moment am fost delectati de gazdele noastre cu o masa copioasa si delicioasa, ca intotdeuna, mai apoi am avut  un moment de formare, coordonat de doamna Daniela, destinat explicarii rolului Actiunii Catolice.

Actiunea Catolica înseamna a iesi din anonimat si a lua initiativa. Noi suntem vocea comunitatii din care facem parte, si fiecare avem o insemnatate foarte mare in acest grup. Actiunea Catolica are 4 laturi: latura educativ-formativa, latura cultural-recreativa, latura liturgica si latura caritativa, cea care urmeaza sa fie fructificata cat de curand, in cadrul activitatilor in scop caritabil pe care obisnuim sa le desfasuram in comunitatea noastra in aceasta perioada a anului (cosul caritatii, mersul cu colindul la cei bolnavi etc.). Am discutat si despre simbolistica emblemei Actiunii Catolice. Cele 3 stele reprezinta cele 3 sectoare: adulti, tineri si copii. Culoarea rosie reprezinta aria de lucru (laicii, oamenii care se implica in activitatea bisericii), culoarea albastra reda cerul, imparatia Domnului, unde fiecare dintre noi aspira sa ajunga iar culoarea alba semnifica speranta, speranta care niciodata nu moare.

Am incheiat ziua de reculegere cu adoratie, i-am multumit lui Isus pentru ceea ce am primit, pentru ceea ce suntem si totodata ajutor pentru a ne indeplini misiunea ce ni s-a incredintat.

 Duminica,  8 decembrie, membrii AC au trait o zi de emotie, reinnoindu-si promisiunea de a sluji comunitatii si de a pasi pe calea Domnului. 30 de tineri si 26 de adulti si-au facut curaj sa iasa din anonimat, si sa se alature familiei Actiunii Catolice. Pentru unii nu a fost ceva nou, insa pentru altii a fost o zi in care au trait pentru prima data, o emotie care nu poate fi asemanata cu nimic.

Multumim Parintelui Marian ca ne sustine si ne indruma pe acest drum!

Dumnezeu sa ne ajute sa reusim sa fim mai aproape de El facand bine in jurul nostru in fiecare zi!

Vicepresedinte Parohial, Bianca Miler