Prima Sfântă Împărtășanie


Duminică, 16 iunie 2019, comunitatea din Cireșoaia a fost în sărbătoare, însoțindu-i pe cei 19 copii care l-au primit pentru prima dată pe Isus din sfânta Împărtășanie. Pentru această zi, copiii au început pregătirea încă din luna septembrie a anului trecut, participând sâmbătă de sâmbătă la cateheză. În această perioadă ei au avut posibilitatea de a-l cunoaște mai bine pe Isus și în același timp de a învăța adevărurile ce stau la baza credinței noastre.

În luna mai și zilele care au precedat evenimentul, copiii au participat mai intens la cateheză, rozariu și la Sfânta Liturghie, conștientizând mai mult valoarea rugăciunii și a Jertfei Sfintei Liturghii. Totodată s-a dorit o familiarizare cu biserica, cu Isus și Maria, cu trăirea credinței în mod autentic.

Sâmbătă, 25 iunie, copiii au făcut prima spovadă din viața lor, simțind bucuria de a fi iubiți, iertați și eliberați de povara păcatelor. Această bucurie am marcat-o prin gestul arderii foițelor pe care și-au notat păcatele înainte de a le mărturisi. Acest gest a simbolizat faptul că Dumnezeu a ars acele păcate în iubirea lui și nu-și va mai aminti niciodată de ele.

Duminică la ora 10, îmbrăcați de sărbătoare, cu emoții și entuziasm, copiii, însoțiți de părinți, rude, prieteni și invitați, au participat la cea mai frumoasă liturghie din viața lor, când pentru prima oară au stat la masă cu Isus. Acest lucru a fost reprezentat simbolic și de tabloul cu Cina cea de taină, pe care au fost adăugate și fotogrfiile celor 19 copii, ale preoților, surorilor și domnului dascăl, care i-au ajutat să se apropie de masa lui Isus.

După sfânta Liturghie, a urmat poza de grup în fața bisericii, iar copiii au primit și câte o amintire personalizată, care să simbolizeze întălnirea personală a fiecărui copil cu Isus și ca semn de reamintire a prieteniei cu El.

Dumnezeu să-i lumineze pe acești copii și familiile lor pentru a crește în iubire, credință și speranță.

Pr Marius Adam