Iată, vine vara!


Iată vine vara, vremea a trecut, vine iar vacanța, dar nu pot să uit, clipele frumoase ce împreună le-am petrecut și bucuria ce ne-a susținut.

Și în acest an, la sfârșitul anului școlar copiii de la Centrul de zi Sfântul Luigi Scrosoppi Cireșoaia au vrut să facă o mică serbare dedicată părinților și tuturor celor care i-au însoțit pe tot parcursul anului.

Serbarea a început cu Sceneta – Pollyanna, o fetiță de 11 ani care a știut să trăiască fiecare moment cu bucurie și mulțumire pentru ceea ce primește. După exemplul Pollyannei și copiii au încercat să întruchipeze bucuria ei, căutând în orice situație un motiv de bucurie. De fapt, aceasta a fost tema anului școlar 2018-2019, început odată cu campusul de vară ce a avut loc în luna august 2018. Bucuria și mulțumirea care trebuie să însoțească fiecare copil.

Iată cuvintele pe care copiii le-au rostit înainte de teatru:
-”V-ați gândit vreodată cât de mult îi ajutați pe ceilalți? Prin simplul fapt că le oferiți un zâmbet, prin cuvintele voastre spuse la momentul potrivit sau pur și simplu prin starea voastră de spirit atunci când sunteți veseli.”
-Prin mica noastră scenetă pe care v-o prezentăm vrem să scoatem în evidență cât este de important să știi să te bucuri. Să te bucuri mai ales de persoanele care îți sunt alături, mici sau mari.

După scenetă, au urmat cântecele ce-l laudă pe Dumnezeu pentru minunăția creației. Creația, natura ne-a fost dăruită ca noi s-o păstrăm și să o îngrijim.

« Cântă şi natura bunătatea Lui.
Cânt şi eu cu-ntreagă fiinţă Harul Domnului.
Câtă fericire am în suflet eu.
Prin întreagă creaţiune simt pe Dumnezeu. »

Prin dansuri, copiii au vrut să arate cât este de bine să te bucuri împreună cu ceilalți, să uiți grijile și necazurile de fiecare zi și să te bucuri cu cei care se bucură.

Mulțumim tuturor celor care în acest an școlar, s-au implicat pentru formarea copiilor atât pe plan întelectual cât și uman- spiritual. Mulțumim în mod special binefăcătorilor noștrii.

FOTOGRAFII AICI