Ziua bolnavului – să practicăm solidaritatea


Îngrijirea bolnavilor are nevoie de profesionalitate şi bunătate, de gesturi gratuite, imediate şi simple, precum o mângâiere, prin care să-l faci pe celălalt să simtă afecțiune.

Fiecare om este sărac, nevoiaș și duce lipsă. Când ne naștem, pentru a trăi avem nevoie de îngrijirile părinților noștri, și tot așa în fiecare fază și etapă a vieții fiecăruia dintre noi nu va reuși niciodată să se elibereze total de necesitate și de ajutorul altuia, nu va reuși niciodată să smulgă de la el însuși limita neputinței în fața cuiva sau a ceva. Și aceasta este o condiție care caracterizează faptul că suntem „creaturi”. Recunoașterea sinceră a acestui adevăr ne invită să rămânem umili și să practicăm cu curaj solidaritatea, ca virtute indispensabilă pentru existență.

Duminică, 12 mai 2019, în comunitatea noastră am însoțit cu dragoste și atenție bolnavii și bătrânii, cu emoții și compasiune am fost alături de ei organizând o mică sărbătoare în cinstea lor împreună cu Acțiunea Catolică adulți și tineri,și mulți binefăcători care au contribuit cu câte ceva. Domnul să răsplătească efortul tuturor, iar bolnavilor să le aline suferințele și să le dea curaj pentru a înfrunta greutățile bolii și a bătrâneții!

prof. Daniela Mititelu