Un nou site pentru tinerii catolici din dieceza de Iași


Înaintea sărbătorii sfântului Ioan Bosco, apostolul tinerilor, Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului al Diecezei de Iaşi a lansat site-ul www.tinericonectati.ro. Acesta se doreşte a fi un spaţiu on-line de comunicare cu tinerii din Dieceza de Iaşi şi nu numai.

tinericonectati

În Mesajul pentru a 43-a Zi Mondială a Comunicaţiilor Sociale din anul 2009, papa Benedict al XVI-lea încredinţa misiunea de a evangheliza lumea internetului: „Vouă, tinerilor, care aproape în mod spontan vă găsiţi în sintonie cu noile mijloace de comunicare, vă revine în particular responsabilitatea evanghelizării acestui «continent digital». Asiguraţi-vă că le vestiţi contemporanilor voştri cu entuziasm evanghelia. Le cunoaşteţi temerile şi speranţele, aspiraţiile şi dezamăgirile: cel mai mare dar pe care îl puteţi face lor este să le împărtăşiţi «vestea cea bună» a Dumnezeului care a devenit om, a suferit, a murit şi a înviat pentru a-i mântui omenirea”. În sensul acesta, www.tinericonectati.ro doreşte să contribuie la educaţia tinerilor şi să fie un ajutor pentru ca aceştia să fie „conectaţi” la Cristos, la Biserică şi la societate.

La această pagină de internet se găsesc articole de spiritualitate, informaţii despre activităţile destinate tinerilor şi detalii despre evenimentele principale organizate de Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului (Ziua Tineretului, Sărbătorea Copiilor, pelerinajul tinerilor la Cacica etc.). Totodată, sunt disponibile informaţii legate de întâlnirile naţionale sau mondiale ale tinerilor.

Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului este prezent şi pe facebook la adresa: https://www.facebook.com/tinericonectati. (ercis.ro)

 

Be the first to comment on "Un nou site pentru tinerii catolici din dieceza de Iași"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*