Campusul de vară al copiilor – săptămâna I


După un an de aşteptare, iată că Părintele Marian împreună cu Surorile şi animatorii, reuşesc şi în acest an să deschidă porţile bisericii pentru a petrece o vara de neuitat împreună cu copiii din parohie şi de pretutideni. Campusul de vară a avut startul pe 3 august!

campus 2015 animatorii
În fiecare zi, copiii plini de entuziasm se pregătesc să cunoască lucruri noi, să-şi facă noi prieteni şi să se distreze. Evident că toate aceste lucruri se desfăşoară sub ochii animatorilor care îşi dedică timpul lor liber, în mod gratuit, pentru a creşte împreună cu copiii.

În prima săptămână totul a decurs minunat, toţi s-au conformat cerinţelor activităţilor desfăşurate, căldura şi oboseala nu au împiedicat desfăşurarea programului, toţi înarmaţi cu energie au reuşit să învingă toate obstacolele şi să continue să respecte programul bine echilibrat.

După dansul de dimineaţă şi mometul de rugăciune, toţi copiii se îndreptă către teatru în cămin, unde actorii (animatorii) dau viaţă personajelor din povestea “Vrăjitorul din Oz”, după care, copiii împreună cu animatorii se îndreaptă către momentele formative, unde au ocazia să discute despre temele propuse pentru a putea imbina latura educativă cu cea reacreativă.

În acastă călătorie, alături de micuţa Dorothy, copiii şi tinerii se întăresc şi cresc în credinţă, legând între ei relaţii strânse de prietenie. Urmează jocurile care îi învaţă pe copii să lucreze în echipe, să se accepte unii pe alţii, să-şi dezvolte imaginaţia şi spiritul de competiţie. După jocuri, copiii servesc masa de prânz, datorită eforturilor depuse de Părintele Marian şi a bucătăreselor care, cu drag pregătesc o masă copioasă şi sănătoasă pentru toţi copiii.
După un moment de pauză, încep laboratoarele care sunt variate şi cele mai îndrăgite de copii, unde aceştia îşi pot dezvolta aptitudinile în funcţie de ce le place: Teatru, Dans popular şi modern, curs de chitară, Volei, Fotbal, Pictură, Brăţări, Tenis de masă şi Scooby-doo.

În cadrul laboratorului de Scooby-doo, fiecare copil a fost intervievat de copiii de la laboratorul de jurnalism, iată câteva inrebari şi răspunsuri :
1. Din ce motiv ai venit la acest laborator?
Deoarece mi se pare foarte interesant să înveţi să realizezi un Scooby-doo.
2. La ce crezi că te ajută această activitate?
Fără să-mi dau seama mi-am dezvoltat abilităţile de antreprenor, înfiinţând o mică afacere din vânzarea acestor brelocuri.
3. Cum se desfăşoară activitatea în cadrul acestui laborator?
Aici, deşi la început a fost mai greu, pe parcurs am reuşit, cu ajutorul animatorilor să învăţăm să ne descurcăm singuri, realizând fiecare câte un Scooby-doo personalizat.

Continuăm campusul şi în această săptămâna cu aceeaşi energie şi entuziasm!

Articol realizat de laboratorul de jurnalism coordonat de Beatrice Ceangău.

Be the first to comment on "Campusul de vară al copiilor – săptămâna I"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*