Campus Estival – Săptămâna a II-a


Continuăm să vă ținem la curent cu a doua săptămână de campus și spectacolul final.

campus 2015 ciresoaia

Interviurile noastre: Părintele

interviu prCu dorința de a afla părerea părintelui paroh cu privire la campusul de anul acesta,
l-am rugat să ne ofere un interviu, idee care l-a încântat .
Reporter: Cum vi s-a părut campusul de anul acesta?
Pr.  Paroh:  Anul acesta am avut parte de multa căldura, ceea ce a îngreunat  puțin desfășurarea activităților, copiii suportând cu greu temperatura ridicată. În ceea ce privește organizarea, totul a decurs exact cum am planificat. Animatorii au fost cooperanți si toleranți și ne-am bucurat să lucrăm cu ei. Cu această ocazie, vreau sa le mulțumesc si sa le spun ca îi aștept si la anul. Poate ca nu iși dau seama, dar acest act de milostenie este foarte valoros in fata lui Dumnezeu.
Reporter: Ce așteptări ați avut de la acest campus?
Pr. Paroh: Am avut doua așteptări: prima, copiii să se distreze, sa-și facă noi prieteni si sa învețe sa colaboreze, iar a doua: să meargă in fiecare zi acasă cu ceva nou, nu neapărat ceva material, ci cu o frază, un cuvânt, o idee care sa le fie de folos in viitor. Am încercat, chiar si prin jocurile propuse, să le îndrumăm pașii, sa le deschidem mintea si sufletul spre Domnul nostru Isus Cristos.
Reporter: De ce credeți ca s-a redus numărul de copii?
Pr. Paroh: După cum se observă si la școală s-a redus semnificativ numărul de copii. In clasele întâia si a doua, numărul acestora scade in mod constant. Dar si canicula este unul din factorii care i-a speriat puțin pe copii.  De asemenea, aceștia  doresc o schimbare, ca de exemplu o ieșire din localitate. Cu siguranță s-au plictisit de programul clasic din fiecare an.
Reporter: Care au fost schimbările întâlnite față de ceilalți ani?
Pr. Paroh: Depinde in ce mod privim lucrurile. Din punctul de vedere al copiilor nu este nimic schimbat; ei sunt la fel de energici, de entuziaști și dornici de cunoaștere. Din punctul de vedere al organizării, s-au desființat olimpiadele care îi antrenau pe copii sa fie competitivi, dar care totodată declanșa unele neînțelegeri între ei.
Reporter: Veți mai organiza si anul viitor?
Pr. Paroh: Cu siguranță vom mai organiza campusul și la anul, si peste 2 ani, 3 ani si cât timp voi mai sluji in această parohie.

Voluntara italiancă

interviu voluntara italianaEchipa de jurnalism a stat de vorbă si cu voluntara italiancă de anul acesta prin intermediul unei animatoare cunoscătoare de limba italiană:
Reporter: Ce v-a determinat să veniți in Cireșoaia?
Voluntara: Am cunoscut-o pe sora Cristina în București, la un orfelinat. Am adus acest mozaic pe care i l-am arătat si care i-a plăcut foarte mult. După un timp, sora mi-a trimis un e-mail prin care m-a rugat sa particip la campus. Fară sa stau mult pe gânduri, am confirmat venirea mea în acest sat, în care am descoperit suflete dornice să le împărtășesc câte ceva din arta picturii.
Reporter: Cum lucrați cu copiii? Dar cu animatorii?
Voluntara: Lucrez foarte bine și ușor cu acești copii. Au foarte multe idei si am rămas plăcut  impresionată de combinațiile de culori folosite. De asemenea si animatorii răspund cererilor mele si mă ajuta mult.
Reporter: Ce piedici ați întâmpinat in cadrul laboratorului ?
Voluntara: Singura piedică pe care am întâlnit-o a fost energia copiilor care au fost adesea neatenţi la explicaţiile mele.
Reporter: Veţi mai veni la noi?
Voluntara: Nu depinde de mine, ci de surori, însă mi-am propus ca în fiecare an să schimb zona.

Sora

interviu soraNoi nu ne-am oprit, așa că am continuat să luăm interviuri, haideți sa vedem ce părere au surorile despre campusul din acest an:
Reporter: Ce părere aveți despre cum decurge campusul din acest an ?
Sora: Exceptând căldura si oboseala putem spune ca până in momentul de față totul a decurs bine.
Reporter: Există ceva ce nu este conform așteptărilor dumneavoastră?
Sora: Pot spune ca în acest an mă așteptamca atât copiii cât şi animatorii să colaboreze mai mult şi să fie mai ascultători.
Reporter: Cat durează pregătirea pentru începerea campusului?
Sora: Durează destul de mult. Începând din ianuarie începem sa strângem materialele si să ne mobilizăm pentru toate activitățile campusului.
Reporter: Aveți in plan ca anul viitor să faceți ceva nou fată de anul acesta?
Sora: In fiecare an încercăm să aducem ceva nou campusului și să corectăm greșelile din anii trecuți.
Reporter: Mulțumim pentru acordarea acestui interviu.

Petre

Pentru că și animatorii au un rol important in formarea copiilor de la campus , am decis sa îl intervievăm  pe Petre.
Reporter: Ca o primă experiență ca animator în acest an la campus, ce părere ai ?
Animator: Pot spune că este o experiență foarte plăcuta deoarece pot ajuta și învăța copiii și totodată cunosc și eu ce este responsabilitatea.
Reporter: Chiar dacă uneori copiii sunt neascultători, reușești să iți păstrezi calmul si să îți continui treaba?
Animator:  Desigur, asta face parte din treaba mea și totdeauna continui  să-i fac să se simtă bine.
Reporter: Ai mai repeta această experiență anul viitor?
Animator: Da, cu multă plăcere.

Plimbare în inima verde

natura natura vuraCa o deconectare pentru copii de la rutina zilnică a campusului, Pr. paroh le-a oferit acestora o zi in natură, la aer curat, inconjurați de păduri dese și frumoase pe care ni le-a dat Dumnezeu cu scopul de a le proteja și a ne bucura de ele.
Starea de spirit și energia nu au lipsit din rucsacul copiilor, implicându-se cu mult drag  în toate activitătile desfășurate. Totodată ne-am propus să-i  invățăm pe copii să protejeze și să iubească natura. Aceștia ne-au ajutat in indeplinirea acestui scop, punând în practică ceea ce au învățat. Muzica bună și dansurile i-au inveselit atât pe cei mici, cât si pe cei mari.
Stând de vorbă cu acești minunați copii, am descoperit că ei sunt dornici de cunoaștere și primesc cu brațele deschise orice este nou.

Spectacolul final

Spectacolul final care a avut loc în seara de 14 august, a fost ca și cireașa de pe tort. După ce copiii au participat la liturghia de seară, toată lumea din biserică a avut bucuria de a viziona fotografiile din campus. După acest moment s-a dat start spectacolului unde copiii au prezentat diferitele momente la care s-au pregătit în tot acest timp
Toate activitățile campusului au adus un zâmbet pe fața fiecărui copil si ne face plăcere să vă prezentăm si dumneavoastră în GALERIA FOTO puțin din bucuria de a participa la campus.

Echipa de redacție și jurnalism: Ceangău Crina, Ceangău Beatrice, Alupei Teodora, Croitoru Stefan, Silochi Alina, Ababei Marina, Fonoca Claudia, Celmare Simona
Tehno-redactor: Botezatu Răzvan

 

Be the first to comment on "Campus Estival – Săptămâna a II-a"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*