Prima Sfântă Împărtășanie


„Pâinea pe care o frângem nu este oare împărtăşire cu trupul lui Cristos? Pentru că este o singură pâine, noi, cei mulţi, suntem un singur trup, căci toţi ne împărtăşim din aceeaşi unică pâine” (1Cor 10,16-17).

prima sf impAcesta este mesajul sfântului apostol Paul pe care astăzi, 31 mai 2015, copiii din comunitatea noastră l-au putut înţelege cu desăvârşire. După numeroase cateheze şi o pregătire deosebită în cunoaşterea credinţei, 30 de copii din clasa a III-a au primit pentru prima dată Trupul şi Sângele lui Cristos.

În jurul orei 9:30, curtea bisericii a căpătat o strălucire sfântă. Cu sufletul curat, în urma Primei Sfinte Spovezi, cu o vestimentaţie impecabilă, copiii aşteptau cu nerăbdare începerea solemnităţii dedicate lor. Se putea citi, prin inocenţa privirii lor, convingerea că sunt ostaşi şi apărători ai credinţei noastre.

Liturghia a fost însufleţită de iubirea cu care copiii s-au implicat, proclamând lecturile sfinte, rugăciunea credincioşilor, oferind daruri şi cântând cu multă dăruire. Cântecele au fost conduse de către corul copiilor parohiei noastre. În ajutorul copiiilor au venit şi animatorii liturgici, cateheții care i-au însoțit pe toată durata pregătirii, Surorile Providenței și,  bineînţeles, părinţii lor, care s-au implicat pentru ca totul să decurgă impecabil.

O atenţie deosebită a fost îndreptată şi spre îndemnurile din predica părintelui paroh în care a prezentat şi rolul Sfintei Treimi în viaţa noastră după capdopera pictorului Andrei Rubliov – SFÂNTA TREIME, în această zi fiind celebrat şi Misterul Sfintei Treimi.

“Eu mă lepăd de Satana, şi de toate faptele lui, şi de toată trufia lui, şi mă dau cu totul lui Isus”, au promis aceştia în faţa lui Isus Cristos.  După promisiunea făcută, fiecare copil, însoţit de întreaga familie, a primit Sfânta Împărtăşaie.

Mulţumirea copiiilor a prins glas prin citirea unui mic discurs adresat părinţilor, surorilor, cateheților și tuturor care au contribuit la formarea lor, au transmis iubire şi recunoştinţă deoarece cu ajutorul lor au reuşit să facă încă un pas pe  drumul spre mântuire. Cu siguranţă aceşti copiii vor înainta pe acest drum împlinindu-şi cu însufleţire promisiunea atât astăzi cât şi pe tot parcusrul vieţii lor.

Să cerem Duhului Sfânt tărie în credinţă!

Prof. Daniela Mititelu

Be the first to comment on "Prima Sfântă Împărtășanie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*