Profesorul universitar Valeriu Filimon, declarat „Cetatean de onoare” (post mortem) la Slanic Moldova


Zilele trecute dorinta unui grup de intelectuali din judetul Bacau s-a implinit: Consiliul Local Slanic Moldova a acordat titlul de „Cetatean de onoare” (post mortem) profesorului universitar Valeriu Filimon, personalitate a literaturii române ce s-a nascut pe aceste meleaguri.
MORARU-ONESTI-Slanic-Moldova-655x360

Preotul Catalin Ilie (ce pastoreste credinciosii ortodocsi din cartierul Cerdac, inaltând aici si o biserica), profesorii Dan Sandu (studentul profesorului Filimon, ce a devenit unul dintre cei mai buni prieteni ai sai) si Stefan Epure (prezent mereu la evenimentele comunitatii) au vazut implinirea acestui vis prin aprobarea HCL Slanic Moldova.

In lipsa a trei consilieri locali (Paduraru, Harapu si Anton), presedintele de sedinta, profesorul Dante Cotescu, a dat citire expunerii de motive pentru acordarea titlului de „Cetatean de onoare” (post mortem) profesorului Valeriu Filimon, cunoscut filolog, poet si eseist, mentionând ca „nu intotdeauna avem prilejul de a face astfel de fapte pentru o mare personalitate a Slanicului Moldovei”.

Primarul orasului – statiune Slanic Moldova, Andrei Serban a venit cu propunerea ca „Scoala Gimnaziala din cartierul Cerdac, aflata lânga casa parohiala in care a vazut lumina zilei Valeriu Filimon sa poarte numele acestui profesor universitar.”

Parintele Catalin Ilie a marturisit ca „este un gest frumos iar la Casa parohiala, unde s-a nascut Valeriu Filimon, a fost pusa o placa memoriala”. In unanimitate, consilierii locali din Slanic Moldova au aprobat acordarea acestei distinctii. (desteptarea.ro)

Citește și  Moment Liric: Două poezii, un singur nume / autori George Befu și Valeriu Filimon

Be the first to comment on "Profesorul universitar Valeriu Filimon, declarat „Cetatean de onoare” (post mortem) la Slanic Moldova"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*