Ziua Bolnavului in Cireșoaia 2013


Și în acest an, cu toată căldura de afară (parcă ar fi vară), duminică 12 mai, bolnavii au venit la biserică însoțiți de persoanele apropiate în ziua dedicată lor, „Ziua Bolnavului”, zi care ar trebui sărbătorită pe 13 mai în amintirea aparițiilor Sfintei Fecioare Maria la Fatima la cei trei ciobănași, Lucia, Francisc și Iacinta.

Intr-adevăr a fost lume multă, poate unii gândindu-se că chiar dacă nu stau la pat, fiecare are câte o afecțiune, o boală și participând la ceremonie, Sfânta de la Fatima îi va ajuta. Părintele paroh Marian Dascălu ajutat de Surorile Providenței (Angela, Viviana și Lucia) au pregătit totul ca bolnavii să simtă măcar o alinare a problemelor de sănptate, ascultând Sfânta Liturghie și corul care a cântat magnific.

Uitându-ne la fiecare bolnav în parte ne gândim la ce e viața, ce e suferința.Din bărbați ca bradul, din femei robuste acum vezi niște persoane neputiincioase chinuindu-se să mai treacă o zi.

După Sfânta Liturghie bolnavii au fost invitați de pr. Marian la umbră, in curtea bisericii, să servească un suc, o prăjitură sau un pahar de vin. Și aici, ca si in timpul liturghiei, tinerii din Acțiunea Catolică au fost la înălțime. Au citit lecturile, Rugăciunea Credincioșilor și prezentarea darurilor, unde simbolic s-a oferit și un crucifix și un baston. Tot Acțiunea Catolică a făcut un lucru de laudă pregătind dulciurile acasă, pentru a nu fi din comerț și a dăuna sănătății.

Bucuroși că s-au mai întâlnit între ei și s-au văzut „sănătoși”, bolnavii, bătrânii au plecat spre casele lor. Oare câți dintre ei vor mai veni anul viitor? Bunul Dumnezeu știe.

A doua lectură luată din Cartea Apocalipsului ne vorbește despre o venire. Ultimul strigăt final este „Vino Doamne Isuse!” La fel spunem și noi: „Vino Doamne Isuse și dă-ne răbdare, putere și speranță în suferință!”

Maria Bertalan

 

Be the first to comment on "Ziua Bolnavului in Cireșoaia 2013"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*