Anul Credinței: Început cu încredere și speranță


„Doamne, măreşte-ne credinţa” (cf. Lc 17,5)

Duminică, 14 octombrie a avut loc deschiderea oficială a Anului Credinței în toate comunitățile catolice din Dieceza de Iași. Anul Credinței (11 octombrie 2012 – 24 noiembrie 2013) reprezintă un timp sfânt în care creștinii catolici sunt chemați să aprofundeze învățătura transmisă de sfinții apostoli și evangheliști și să redescopere în genere harul credinței și iubirii divine.

Acest eveniment a fost sărbătorit și în Biserica din Cireșoaia prin expunerea în fața altarului a Sfintei Scripturi, a Catehismului Bisericii Catolice și documentelor Conciliului Vatican II, alături de cuvântul de deschidere al părintelui paroh Marian Dascălu: „Oricând vă aflați în Biserică puteți să vă apropiați de altar și puteți citi fragmente din aceste cărți sfinte, sau pur și simplu vă puteți așeza pe o bancă și medita asupra a ceea ce înseamnă Cuvântul lui Dumnezeu pentru dumneavoastră.”

Pe parcursul întregului an al Credinței se vor desfășura și în Cireșoaia diferite activități pentru a-i ajuta pe creștini să cunoască și să trăiască mai intens credința. Fiecare dintre noi, avem datoria de a reflecta asupra crezului nostru și de a-l o transmite mai departe prin mărturie proprie.

Be the first to comment on "Anul Credinței: Început cu încredere și speranță"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*