Adi Scurtu, micul mare actor


Pe 26 decembrie 2010, la Spectacolul de Crăciun din Casa Tineretului, Adi Scurtu a fost figura centrală… și ce figură: l-a interpretat pe soțul bețiv ce-și conduce familia cu demnitate și „sticla la gura”, dupa care, intr-un scheci asezonat ne-a tras o urătură marca jiji becali cu grohăiturile (pardon!) râsetele inconfundabile de rigoare. In finalul show-ului spectatorii prezenți l-au răsplătit pe micul artist cu indelungi aplauze și ar mai fi fost loc de un bis, numai că incepea liturghia de seara.

    Pentru Adi Scurtu, elev al Colegiului Național „Costache Negri” – clasa a IX-a C, profil chimie biologie, spectacolul de Crăciun reprezintă incununarea unui sfârșit de an incărcat in impliniri: câștigarea titlului de Mister Boboc 2010, înscrierea în Cercul de Actorie al Casei de Cultură Târgu Ocna, participarea la diferite spectacole locale printre care-l amintim pe cel de la  Penitenciarul din localitate in decembrie, s.a. La doar 15 ani, Adi poate să se bucure și să privească încrezător spre viitor. L-am căutat pentru un scurt interviu, numai că a trebuit să aștept vreo două ore pentru că era plecat la lemne. Ca orice adolescent a ținut mai intâi să-mi prezinte ultimul hit BUG Mafia, după care m-a servit cu o cutie de prăjituri.

Rep: -Adi, când ți-ai descoperit vocația de actor?
Adi Scurtu: -Păi, acum doi ani (2009, n.a.) eram cu Campusul „Vara Impreună” plecați la Pralea intr-o excursie de câteva zile. Cum nu prea aveam somn și stăteam la bancuri cu prietenii până seara târziu, am fost certați de unul dintre organizatori – nu dau nume că poate se supără. După plecarea acestuia eu l-am imitat și ironizat stârnind hohotele de râs ale prietenilor. Am vazut că „dau bine” in astfel de situații și am tot repetat figura de atunci.

-Văd așadar că te inspiri foarte mult din viață. Găsești resurse și în alte părți?
-Da. In special la Tv la emisiunea lui Bendeac ”In puii mei”.

-Cam câtă repetiție faci înaintea unui spectacol? Cum te descurci cu emoțiile?
-Repetiție fac trei săptămâni, o lună maxim; asimilez repede și de multe ori mă inspir pe moment, improvizez. Cât despre emoții… n-am niciuna.

-Fiind boboc in Cercul de Actorie, care crezi că va fi primul rol pe care il vei primi?
-Habar n-am. Un rol pozitiv, oricum. Probabil va trebui să fac vreun monolog sau să imit pe cineva…

-Pe Becali?
-Daaa! Evident.

-Ce simți când auzi hohotele de râs ale prietenilor sau ale spectatorilor?
-E o stare extraordinară! Parcă am mai mult curaj pe scenă. Faptul că publicul râde îmi inspiră multă încredere.

-In rest? Cum îți petreci timpul liber? Care sunt pasiunile tale?
-In general imi place fotbalul, să joc ping-pong; imi place să merg in excursii, să stau la PC… de astea… apoi imi plac fazele comice de la TV, mă orientez spre ce e vesel, vreau să fac lumea din jurul meu să se simtă bine in prezenta mea.

-Iti place la scoala?
-Nu, dar n-am incotro. E tristă să nu zic sinistră… nu prea se glumește pe acolo.

-Ai vreo materie preferată?
-Da. Sportul! (râde) Nu… româna.

-Da de ce se petrece in Romania ce zici? Politicienii care ne conduc?
-Is mari proști! Ne-au stricat țara. Mama lor… Oricum, românului i-a rămas umorul, hazul de necaz.

-Așa e. Mai am două intrebări: te vezi in viitor pe o scenă mai mare sau chiar la televiziune?
-Nu știu. Poate dacă am să am vreun sprijin de undeva. Depinde și de noroc, poate o să mă vadă Bendeac pe youtube și mă va chema la emisiunea lui… (râde iar)

-Da. Iti mulțumesc și îți urez multă baftă și succes că talent ai. Pe final, ce le urezi cititorilor ciresoaia.ro pentru noul an?
-Multă sănătate, succes în viață și să-și trăiască viața din plin!

Paul H.B.

Be the first to comment on "Adi Scurtu, micul mare actor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*